avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, cumnata mea se afla în următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, cumnata mea se afla în următoarea situație.....părinții ...

Buna ziua, cumnata mea se afla în următoarea situație.....părinții divortati, ele 3 surori, de când au divorțat părinții doar una din surori a păstrat legătura cu tatăl ocazional. De curand cumnata mea a aflat că tatăl lor a decedat în urma cu 4 ani aproape. Dorește să deschidă succesiunea dar din păcate nu este in posesia actelor de proprietate ale tatalui, a aflat întâmplător că toate actele sunt la sora cea mare, sora care a rupt orice legătură cu mama lor și ele(cumnata și cealaltă sora), ce se poate face in cazul acesta se pot obține duplicate la actele de proprietate pentru a deschide succesiunea? Sau totul merge doar in instanta? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Mih30 , utilizator 17:33, 14 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Luati legatura cu sora care detine actele.
2. Daca nu va intelegeti mergeti in instanta.
3. Copii de pe actele de proprietate si de pe certificatul de deces puteti obtine de la primaria de pe raza careia a avut ultimul domiciliu.
Vă mulțumesc frumos!

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
1. Luati legatura cu sora care detine actele.
2. Daca nu va intelegeti mergeti in instanta.
3. Copii de pe actele de proprietate si de pe certificatul de deces puteti obtine de la primaria de pe raza careia a avut ultimul domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune..refuz predare cheie ynicolle ynicolle buna ziua...va deranjez si eu cu o intrebare...in urma decesului tatal are ca unic mostenitor un copil...acesta nu a pastrat legatura cu el intrucat parintii ... (vezi toată discuția)
Succesiune sorina-sorina sorina-sorina tata, mama, 2 copii majori si un apartament; parintii au divortat, mama a murit fara sa deschida partaj; copiii n-au facut succesiunea.; tata s-a recasatorit ... (vezi toată discuția)