avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara, vă rog frumos să-mi spuneți dacă am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara, vă rog frumos să-mi spuneți dacă am semnat în ...

Bună seara,

vă rog frumos să-mi spuneți dacă am semnat în contract de promisiune pentru un avans la vânzarea unui imobil și acel cumpărător nu s-a ținut de promisiune ,nici nu mi-a dat banii pentru care am semnat la notar ,că a spus că trebuie să scoată de la banca și erau băncile închise . Apoi cu puțin stres am obținut de la el banii doar că la fratele meu i-a dat bani fara un act ,fiind tot moștenitor ,și fără semnătura ,circa 1000€ a trecut pe mine și nu i-am primit. A spus că nu. A pierdut mult și așa ...dar ne-a mințit și a pierdut el mă gândesc că a mai spus că fratele meu va rămâne încă acolo până la primăvară în garsoniera ,ii da timp să își caute chirie dar mă tem că nu și nu pot să-l las pe drum mai ales că suferim și un doliu după mama și nu are familie. Azi notara mi-a închis telefonul in nas că a spus sa ne înțelegem între noi era foarte ironică. Eu am avut PFA în domeniul imobiliar multi ani știu despre ce vorbesc . Doar că el a promis multe și am avut încredere că e un amic de al fratelui și părea un bărbat cu familie serioasa și gospodărie . Mi-a inspirat încredere deși ne-a întrebat notara dacă ne-am primit banii și el a zis da iar eu nu,că așa a fost . Dar am zis că ne înțelegem. La care nu mai vrea sa ne de-a banii. Ce pot face în așa caz vă rog ? Se poate să găsesc alt cumpărător deoarece avem și alți cumpărători mai ales că e garsoniera in Cluj. Fratele meu e si cu handicap și a încercat să-l păcălească cum vad dar cu mine nu se poate ,doar că nu vrem probleme și vrem sa știm ce să facem. Va mulțumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Flavia1978CCC , utilizator 16:07, 15 Februarie 2023
Ar fi super daca ati putea fi mai clar in exprimare, V-a dat banii sau nu ? Vorbim de suma din antecontract ?
Cand trebuie sa semnati contractul? Are banii?
Nu în fața notarului,dar pe urmă și cu insistentele mele că mi da peste o zi sau doua ,că el e de la tara și multe promisiuni,că după vânzare îl va lăsa pe fratele sa stea in garsoniera până îi caut o chirie și apoi a spus că nu îl mai lasă doar daca ii va plăti chirie . Adică vreau sa spun că nu cooperareaza. Mulțumesc frumos.
mai omule, ti-a dat bani? Ati facut antecontract la notar ?
Cati bani v-a dat? cand trebuie sa semnati contractul la notar?
Sunt o Doamnă,am avut PFA domeniul imobiliar,cunosc multe ,dar că dovada am vrut să vadă și acel cumpărător. Nu ne-a dat banii specificați in actul de promisiune,noi nu am făcut un Antecontract de vânzare cumpărare. Deoarece avem de făcut întâi succesiunea și a zis că o plătește acela care cumpără ,tot ce trebuie platit după mama ,impozit apoi după mostenitori. Lăsați că mă descurc , vă mulțumesc frumos. Am vorbit deja cu un avocat și notar și am să transfere dosarul la alt notar pentru continuarea succesiunii și vânzării.
O zi frumoasă ,, măi Omule,,! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune de vânzare-cumpărare pentru chiriaș: e corect să plătesc avans și să mi se ceară chiria în continuare? Norabina Norabina Buna ziua .Am fost la notar împreuna cu vânzătorii unui apartament sa facem o promisiune de vânzare cumpărare.Apartamentul costa 21500€,și de comun ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare dalina chira dalina chira am cumparat un apartament acum 4 ani cu suma totala de 450 de milione in banii vechi am achitat suma de 300 a ramas in contract de comun acord sa mai dau ... (vezi toată discuția)
Precontract dilema sonique sonique Buna ziua! In urma cu o luna am postat un anunt pe internet pt a vinde un imobil.La un moment dat am fost sunata de un agent imobiliar.Mi-a spus ca are un ... (vezi toată discuția)