avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Furnizor - marfa cu discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Furnizor - marfa cu discount

Primesc o factura cu multa marfa + 1 produs cadou sau cu discount mare, pentru firma sau de dat cadou mai departe, la client.
Ex: 1 centrala termia + 1 termostat cadou.
Acel produs vreau sa-l inregistrez in gestiune la valoarea intreaga, nu cu zero sau aproape zero. Ele sunt beneficiul societatii, iar nu al angajatului care l-a vazut si l-a luat.
Regula contabila spune ca discountul se aplica la marfa, deci lipsa la inventar este 0!
Cum sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: insaterm , utilizator 21:38, 17 Februarie 2023
Niciun profesionist contabilitate nu are nicio idee?

insaterm a scris:

Primesc o factura cu multa marfa + 1 produs cadou sau cu discount mare, pentru firma sau de dat cadou mai departe, la client.
Ex: 1 centrala termia + 1 termostat cadou.
Acel produs vreau sa-l inregistrez in gestiune la valoarea intreaga, nu cu zero sau aproape zero. Ele sunt beneficiul societatii, iar nu al angajatului care l-a vazut si l-a luat.
Regula contabila spune ca discountul se aplica la marfa, deci lipsa la inventar este 0!
Cum sa fac?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărfuri cu titlu gratuit (valoare 0 euro). cum se înregistrează în contabilitate? Alecsx83 Alecsx83 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Sunt mai nou GM la o firma care importa produse alimentare si echipamente(obiecte de inventar). ... (vezi toată discuția)
Discount marfa taie taie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: La marfa cumparata intr-o luna de zile, furnizorul, la sfarsitul fiecarei luni, imi acorda un discount dar ... (vezi toată discuția)
Marfa retur- vanduta pe bon fiscal loredana.m loredana.m buna ziua, am o firma care are 2 gestiuni :cu ridicata si cu amanuntul. La vanzarea cu amanuntul am clienti care se trezesc ca le mai raman materiale si pe ... (vezi toată discuția)