Bună ziua anul trecut mai exact în luna octombrie am depășit cele 90 de zile de concediu medical precizez ca am stat în concediu ptr copil el primind pe urma gradul 1 de handicap ,am fost sunata de la serviciu cum ca trebuie sa merg sa iau ultimul concediu medical deoarece am depășit cu 5 zile întrebarea mea este ce mai pot face acum ?
ana-cer
Moderator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
Trebuie sa mergeti la medicul care a eliberat ultimul certificat medical sa corecteze perioada cu 5 zile mai putin.
Pentru cele 5 zile, medicul poate elibera alt certificat medical, pe care trebuie sa obtineti viza medicului expert al asigurarilor sociale. Apoi puteti sa depuneti la angajator cele 2 certificate pentru efectuarea platii.
Ulterior, daca veti mai avea concedii medicale peste 90 de zile calendaristice va trebui sa aveti acel aviz al medicului expert.
Cele 90 de zile calendaristice se aduna din perioada ultimelor 12 luni inainte de luna in care aveti concediu medical.
Grabiti-va, cu cat trece timpul devine imposibil de corectat ceva si puteti ramane cu zile neplatite.
Poate Dvs nu știați că nu puteți depăși 90 de zile și nici nu ați urmărit
Pot exista 2 aspecte:
Ori angajatorul a emis greșit adeverință în sensul că în realitate aveați deja CM preexistent 5 zile, ceea ce nu s-au trecut pe adeverință, și atunci medicul a procedat corect
Ori a fost neatenția medicului (asistentei) care a completat CM-urile.
După 90 de zile se aprobă de către o Comisie.
Se poate rezolva, doar că factorul de risc este timpul contra cronometru.