avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Dacă mama mea are 57 de ani și 17 ani de muncă, ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Dacă mama mea are 57 de ani și 17 ani de muncă, poate ieși ...

Dacă mama mea are 57 de ani și 17 ani de muncă, poate ieși la pensie mai devreme cu penalizare?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:22, 16 Februarie 2023
Buna seara!
Pensia anticipată parţială se acordă cu cel mult 5 ani înainte de împlinirea vârstei standard de pensionare, persoanelor asigurate care au realizat stagiile complete de cotizare prevăzute de lege, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.
Gasiti aici mai multe detalii
[ link extern ]
Nu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala Anilisa Anilisa Daca sunt bărbat cu varsta de 60 ani si 6 luni si am 26 de ani de difuzare pot iesi la pensie anticipat partial? (vezi toată discuția)
Conditii pensionare anticipata partiala soucadan soucadan Buna ziua, barbat nascut in dec. 1958 cu un stagiu de cotizare de 34 ani,(fara armata, facultate) din care 17 ani lucrati in grupa II-a 100%, in ce conditii se ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei virginiadoina virginiadoina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea : cand pot solicita pensionarea anticipata, cu si fara penalizare. Sunt nascuta la data de 2 ... (vezi toată discuția)