avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, vă rog să mă lamuriti: fiul nu are ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, vă rog să mă lamuriti: fiul nu are ce moșteni ...

Bună ziua, vă rog să mă lamuriti: fiul nu are ce moșteni de la părinți ( nu este moștenitor), după încetarea din viață a părinților poate fi obligat legal să plătească datoriile neachitate în total ale părinților. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: cristianghe , utilizator 10:22, 16 Februarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu va putea fi obligat sa plateasca. Fiul poate refuza mostenirea sau daca chiar nu are ce mosteni, poate sa nu faca nimic ca datoriile se platesc pana la limita valorii bunurilor mostenite, ori ziceti ca nu are ce mosteni
Da, mulțumesc frumos, sănătate!

gi-jane2 a scris:

nu va putea fi obligat sa plateasca. Fiul poate refuza mostenirea sau daca chiar nu are ce mosteni, poate sa nu faca nimic ca datoriile se platesc pana la limita valorii bunurilor mostenite, ori ziceti ca nu are ce mosteni

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala elenagabi elenagabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa ma clarific intr-o problema care tine de relatia juridica intre copil si un parinte. Situatia este urmatoarea: Parintii au ... (vezi toată discuția)
In ce situatii se mostenesc datoriile parintilor justme890 justme890 Sunt singurul copil la parinti si din motive diverse, refuz sa mai tin legatura cu ei. As vrea sa stiu daca datoriile pe care le vor face ei in timpul vietii ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o vecina de 68 ani căruia i-a murit copilul in ... Marii28 Marii28 Buna ziua! Am o vecina de 68 ani căruia i-a murit copilul in iunie intr-un accident de masina, a rămas singură si sotul i-a murit cu ani in urma,copilul nu ... (vezi toată discuția)