avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Doresc sa infiintez o firma de paza
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Doresc sa infiintez o firma de paza

Buna ziua!

Doresc sa infiintez o firma de paza cu sediu social fara activitate pe cod CAEN 8010, iar inainte de depunerea documentelor pentru licentiere sa am si un punct de lucru cu activitate.

Intrebarea este: am vazut ca au fost aduse modificari, iar legea 265/2022 reglementeaza autorizarea obligatorie a codurilor CAEN (inteleg ca inclusiv cel principal, nu doar cele secundare) , conditia fiind un sediu social cu activitate/punct de lucru/desfasurare activitate la terti.

Cum pot rezolva aceasta situatie, avand in vedere ca in primele luni nu voi avea un sediu cu activitate?

De asemenea, am observat ca in legea mentionata exista si urmatoarele articole:

"(3) Activitățile pentru care legea reglementează condiții speciale de autorizare/notificare a funcționării sunt autorizate de autoritățile și instituțiile de resort, potrivit procedurilor emise în acest sens, prealabil sau ulterior desfășurării activităților economice pentru care este necesară autorizația.
(4) În cazul prevăzut la alin. (3), autoritățile/instituțiile publice implicate vor încheia protocoale de colaborare cu ONRC, pentru transmiterea periodică a listei codurilor CAEN care necesită condiții speciale de autorizare/notificare, precum și a profesioniștilor având ca obiect de activitate principal sau secundar aceste activități, pentru care se va dispune, în încheierea pronunțată de registrator, necesitatea obținerii acestor autorizații sau a notificării, în vederea desfășurării, în condiții legale, a activității respective."

Prin acest articol exista varianta de a avea drept la sediu fara activitate pana in momentul in care se depunde documentatia pentru licentierea firmei?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Mihăilă Sebastian , Avocat 13:03, 17 Februarie 2023
Pentru inregistrare in registrul comertului printre altele aveti nevoie de un sediu social. Dovada se poate face cu un act de proprietate, inchiriere, comodat. Astfel ca, daca nu aveti un imobil pe numele dumneavoastra unde sa figureze sediul social, puteti sa inchiriati un spatiu si sa declarati acolo sediul social. Puteti de asemenea sa apelati la un avocat care poate sa va gazduiasca sediul social pentru o perioada de 1 an de zille.
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
Mihăilă Sebastian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare inscriere pfa primita de la onrc online fanicate fanicate Buna ziua, doresc sa imi infiintez un PFA cu codul caen principal 6201 si coduri activitati secundare 6311, 7420 si 4791 si este a 2 oara cand onrc imi da ... (vezi toată discuția)
Distributie online - cod caen si autorizatii marianbacau marianbacau Buna ziua, Incercam sa ne dezvoltam pe partea de online, si avand o oarecare experienta in anumite domenii am spus sa incepem de acolo. Daca la partea ... (vezi toată discuția)
Firmele prestatoare de servicii sunt obligate sa declare punct de lucru daca nu-si desfasoara activitatea la sediul social? miki15 miki15 As dori sa stiu in ce conditii o firma prestatoare de servicii este obligata sa-si declare punctul de lucru,daca aceasta nu desfasoara activitatea in cadrul ... (vezi toată discuția)