avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. Am si eu o situatie daca ma puteti ajuta cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. Am si eu o situatie daca ma puteti ajuta cu un sfat. ...

Buna ziua. Am si eu o situatie daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Eu sunt insarcinata in 4 luni acum.
Eu m-am angajat de o luna si sunt in perioada de proba, inca nu am anuntat ca sunt insarcinata, am zis sa treaca aceasta perioada de proba si apoi. Problema este ca vor sa ma concedieze ,pe motiv ca nu prestez suficient de bine. Am discutat sa mi se mai ofere o perioada de 2 saptamani, timp in care sa pot sa imi gasesc ceva. Dar insarcinata in 4 luni, nu ma mai angajeaza nimeni. Inca nu am semnat o decizie de incetare. Mentionez ca sunt angajata pe o perioada de 1 an printr-o firma de recrutare.
Intrebarea mea este, pot face cumva sa nu se intample acest lucru acun (nu atunci cand expira contractul. Daca stiti cumva.
Va multuemsc
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 16 Februarie 2023
Atentie ca, perioada de proba este de maxim 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni.

Care este data inceperii activitatii?
Buna ziua. Data oficiala de incepere din contract este de 9 ianuarie. Eu inca sunt in perioda de proba.

Cu mentiunea ca eu nu am semnat inca nici un act de incetare.
Ultima modificare: Joi, 16 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Atentie ca pe data de 21 .02. expirara perioada de proba ... nu are nicio relevanta daca semnati sau nu decizia de incetare, importanta este comunicarea acesteia ...

Cornel Vasile a scris:

Atentie ca pe data de 21 .02. expirara perioada de proba ... nu are nicio relevanta daca semnati sau nu decizia de incetare, importanta este comunicarea acesteia ...

La mine perioada de proba este de 45 de zile pentru ca am functie de conducere.
Pe 14 martie expira perioada de proba.
Eu voi anunta maine in scris faptuk ca sunt insarcinata. Sper doar sa nu inceteze contractul de munca
Am inteles .. daca va inceteaza c.i.m. puteti contesta in instanta decizia de incetare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi concediata? Ayana1 Ayana1 Buna ziua, As dori sa stiu daca mi se poate prelungi contractul de munca in situatia in care sunt insarcinata, iar contractul a fost semnat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de munca pe o perioada determinata Stef_74 Stef_74 Buna ziua,doresc sa stiu daca sint angajata pe o perioda determinata(3luni)cu promisiunea ca apoi se va incheia un altul pe termen nelimitat dar in acea ... (vezi toată discuția)
Ccc Gcata86 Gcata86 Buna ziua,sunt angajata de 8 luni la actualul loc de munca,am avut contract pe perioada determinata primele 3 luni urmatoarea perioda din nou pe 3 luni,urmand ... (vezi toată discuția)