avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe o perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe o perioada determinata

Buna ziua,doresc sa stiu daca sint angajata pe o perioda determinata(3luni)cu promisiunea ca apoi se va incheia un altul pe termen nelimitat dar in acea perioada de 3 luni ramin insarcinata,angajatorul are voie sa ma concedieze?sau ce obligatii are angajatorul?va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Stef_74 , utilizator 12:34, 13 Noiembrie 2011
Daca angajatorul nu doreste prelungirea sau incheierea unui nou contract, contractul inceteaza de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat chiar daca sunteti insarcinata sau in concediu medical.
Multumesc frumos
Stef_74 a scris:

Buna ziua,doresc sa stiu daca sint angajata pe o perioda determinata(3luni)cu promisiunea ca apoi se va incheia un altul pe termen nelimitat dar in acea perioada de 3 luni ramin insarcinata,angajatorul are voie sa ma concedieze?sau ce obligatii are angajatorul?va multumesc anticipat.

1. pana la expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m., angajatorul nu va poate concedia atata timp cat a luat la cunostinta ca sunteti insarcinata.

2. la expirarea duratei pentru care a fost incheiat c.i.m., angajatorul are posibilitatea :
- de a decide prelungirea duratei c.i.m.
- de a inceta raportul de munca prin neprelungirea duratei acestuia.

3. angajatorul nu are obligatia de a va prelungi durata c.i.m.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insarcinata si contract de munca pe durata determinata Jessica2015 Jessica2015 Buna seara! Am o nelamurire privind cateva aspecte legate de drepturile mele la locul de munca.Sunt insarcinata in 2 luni si am anuntat si la serviciu,as vrea ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim Monica H. Monica H. daca o persoana este angajata pe durata determinata, iar in aceasta perioda anunta angajatorul ca este insarcinata, angajatorul este obligat sa i prelungeasca ... (vezi toată discuția)
Lehuzia si contractul de munca pe o perioada determinata scumpilake scumpilake Am tot analizat codul muncii, dar cred ca doar un expert ma poate lamuri, am fost angajata la o companie cu un contract pe o periada determinata de trei ori. ... (vezi toată discuția)