Am tot analizat codul muncii, dar cred ca doar un expert ma poate lamuri, am fost angajata la o companie cu un contract pe o periada determinata de trei ori. Prima data 8 luni, s-a prelungit cu trei si dupa aceea inca o data cu 8 luni (postul pe care am intrat era vacant, cel care-l ocupase anterior a fost dat afara) in a doua perioada de 3 luni am ramas insarcinata si am nascut in cea de-a treia prelungire de contract cu 2-3 luni inainte de terminarea acestuia din urma. La expirarea perioadei a expirat si contractul el ne mai fiind prelungit, eu eram deja in concediu maternal. As dori sa stiu daca procedura angajatorului a fots corecta avand in vedere ca eram in crestere copil, iar postul nu a fost restructurat?
Va multumesc!
Angajatorul a procedat legal. CIM pe perioada determinata inceteaza, de drept, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, indiferent de situatia dvs. din acel moment (art.56i din Codul muncii).
Da, este corecta aceasta procedura .. intrucat c.i.m. inceteaza de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat ... angajatorul nefiind obligat sa va prelungeasca durata c.i.m.