Buna seara! Am o nelamurire privind cateva aspecte legate de drepturile mele la locul de munca.Sunt insarcinata in 2 luni si am anuntat si la serviciu,as vrea sa stiu, daca am contract pe perioada determinata au dreptul sa ma concedieze? Cum procedez daca am conflicte cu colegii din cauza sarcinii ( merg des la baie ori mi se face rau si sunt nevoita sa parasesc locul de munca ) mai mult de atat,se fac glume proaste pe seama mea si a sarcinii si efectiv sunt foarte stresata.Ce solutii am in acest caz din punct de vedere legal ? Multumesc.
Conform art. 60 alin. (1) lit. c) din Codul muncii, concedierea nu poate fi dispusă „pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat la cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere”.
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat, chiar daca sunteti insarcinata, in conditiile in care nu se decide prelungirea duratei acestuia.
Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
...