avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune!!

Buna yiua!
Fratele meu a fost agresat de un cetatean si acum se afla internat la sectia de neurochirurgie ,intr-o clinica,cu diagnosticul pus imediat la urgenta de:
-Traumatism cranio-cerebral mediu,
-contuzii edematoase si hemoragice
-hemoragie subarahnoidiana stinga
-fractura cominutiva stinga cu infundarea fragmentelor osoase
Acestea sunt concluziile trase in urma unei analize la un Computer-Tomograf.
Mai are si trei dinti scosi din partea superioara fata,si are si 6 copci la buza superioara.
Se afla in stare de semiinconstienta!
Politia locala a fost sesizata,a venit la fata locului,a facut poze si fratelui meu asa cum era-plin de sange,si locului faptei unde se formase o balta de sange!
Am si eu doua intrebari la care va rog sa imi raspundeti:
1.Spitalizarea in cazurile de AGRESIUNE se plateste integral de catre cel internat chiar daca are asigurare medicala?
Fratele meu NU are asigurare medicala dar puteam plati din urma,dar fiindca cei de la spital au spus ca in cazuri de AGRESIUNE pacientul plateste tot chiar daca este asigurat,am considerat ca nu este cazul sa platim asigurarea.
2.Ce pasi trebuie urmati si cum procedez ca sa pot scoate un Certificat medical de la Medicul legist(ma duc eu personal sau trebuie sa fie persoana in cauza)?
Mentionez ca agresorul nu stiu daca a recunoscut fapta la Politie dar si-a trimis sotia in doua randuri sa se intereseze personal de starea fratelui meu si a dat si o data 100lei si a doua oara 250,ceea ce mi se pare deja o recunoastere a vinovatiei!
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2010
gigione01, utilizator
Cel mai recent răspuns: daio73 , utilizator 21:02, 15 Februarie 2010
Radu Alexandru a scris:

La externare cu actele medicale , persoana agresata va merge la IML si va obtine un certificat medico legal. In functie de numarul de ingrijiri medicale se va depune plangere prealabila in termen de 2 luni si se a face incadrarea faptei.
Cu actele de spitalizare si pentru celelalte cheltuieli se va constitui parte civila si va dolicita daune materiale si morale.
Succes!

Daca persoana nu va fi in STARE sa se prezinte nici peste doua luni si (Doamne fereste) ramane cu probleme psihologice sau fizice???
Care este procedura??
Plangerea poate fi depusa prin intermediul unui avocat pe care apartinatorii acestuia il pot angaja.Persoana vatamata poate doar sa semneze si apoi sa i se ia declaratii la spital.
Fratele meu a fost externat.
La externare nu i s-a dat decat o hartie cu un diagnostic la externare si o scrisoare medicala!Celelalte hartii (bilet de externare si altele)nu i se vor da decat dupa ce va achita spitalizarea.Sa vedem despre ce suma e vorba.Daca nu putem achita spitalizarea,agresorul ramane NEPEDEPSIT pentru ca nu avem cu ce acte sa mergem la Medicul Legist?
Cu ce acte trebuie sa se prezinte la IML si in cat timp de la petrecerea agresiunii?
Va multumesc!
Atasez o copie a hartiei date la externare!Poate merge cu ea la medicul legist?

[IMG][ link extern ] ]
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2010
gigione01, utilizator
Din cate cunosc se poate prezenta la SML,indicand unitatea spitaliceasca,iar cei de acolo pot solicita actele pe cale oficiala.
Daca ati putea plati asistenta medicala,ar fi si mai bine.
Certificatul medico-legal se elibereaza de catre serv.medico-legal sau in Bucuresti de INML la cererea persoanei iar raportul de expertiza medico-legala se intocmeste in baza ordonantei dispusa de politie ca urmare a formularii plingerii penale.
In ceea ce priveste decontarea spitalizarii ,in situatia fratelui dvs., in cadrul procesului penal spitatul se poate constituii parte civila cu suma calculata de ei.politia este obligata sa administreze la dosarul cauzei si decontul cheltuielilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica si verbala ContSters176974 ContSters176974 azi am fost agresata de o femeie la care am stat in chirie in perioada martie-iulie 2010.m-am intalnit intamplator in parc cu ea in timp ce mergeam spre ... (vezi toată discuția)
Ce pot face fanny000 fanny000 Buna seara, sunt asistent medical si acum 2 zile am primit pumni in cap de la un pacient cu tulburări de personalitate in timpul serviciului (vezi toată discuția)
Agresiune fizica IRelu IRelu Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)