avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... RGPD, contract de membru și sistemul de gestiune al ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

RGPD, contract de membru și sistemul de gestiune al sălii de fitness

Bună seara! Am ajuns într-un impas, contractul de membru al sălii de fitness conține date cu caracter personal, în sistemul de gestiune voi avea nevoie de aceste date (poză, nume, etc.) care vor apărea când membrul face check-in. Să presupunem că membrul nu dorește să își dea acordul. Este greșit să nu închei un contract cu acesta dat fiind faptul că accesul în incinta sălii se face pe baza cardului de membru căruia îi este atribuită poza cât și informațiile membrului? Mă puteți îndruma cumva?
Cel mai recent răspuns: M. Viorel , utilizator 15:58, 17 Februarie 2023
In contract nu exista clauze referitoare la GDPR?
M-am gandit ca daca as adauga o obligatie ce priveste acordul GDPR, consimtamantul va fi considerat invalid, caci membrul, in cele din urma, nu are de ales, asa ca accepta. Eu am nevoie de acele date, in special de poza, ca sa pot sti cine intra in sala. Ce clauze as putea adauga in schimb ca sa fie in regula totul?
trebuie sa aveti clauze GDPR, ca anexa la contract. acolo specificati ce faceti cu inregistrarile, cum le pastrati, cum le stergeti, etc. e obligatoriu. pe de alta parte, daca clientul nu e de acord cu anexa, nu e de acord cu contractul.

adriandimitriu a scris:

trebuie sa aveti clauze GDPR, ca anexa la contract. acolo specificati ce faceti cu inregistrarile, cum le pastrati, cum le stergeti, etc. e obligatoriu. pe de alta parte, daca clientul nu e de acord cu anexa, nu e de acord cu contractul.

Va multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare gdpr Adrian_Clar Adrian_Clar GDPR Bună ziua, Folosirea fotografiei pe cardul de acces intr-o companie/ legitimație în condițiile în care acel card este magnetic este o încălcare ... (vezi toată discuția)
Utilizare sigle clienti si poze angajati pe site-ul firmei Andra L Andra L Buna ziua, Ce documente trebuie sa intocmesc ca sa pot utiliza siglele clientilor si pozele angajatilor (prestand servicii) pe site-ul firmei? Este ok doar ... (vezi toată discuția)
Sala de fitness (aerobic si masaj) Millia Millia Buna ! Intentionez sa deschid o sala de fitness unde voi organiza ore de aerobic , antrenamnete personale si voi oferi si servicii de tratamente corporale si ... (vezi toată discuția)