avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... procedura de insolventa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

procedura de insolventa

Sunt asocat intr-o firma, 50%, care nu mai functioneaza din2009 pt ca nu mai era benefica, dar pe care nu am putut-o inchide pt ca aveam un credit ipotecar pe un spatiu al firmei! Am platit din bani propii, pe care i-am castigai muncind in strainatate, ratele la banca, dar suntem in situatia de a plati si impozitul forfetar s.md. Nu mai putem continua cu platile, dar nici nu vrem sa pierdem imobilul, pt ca am muncit si platit 4ani!Cum ne sfatuiti sa procedam?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 10:04, 24 Ianuarie 2010
inchideti administrativ societatea pentru o perioada de pina la 3 ani.
Procedura se numeste "suspendarea activitatii" conform art. 237 din legea 31/1990 si se dispune prin hot AGA, inregistrata la ORC. Problema este ca veti plati impozitul forfetar pana la inregistrarea mentiunii la ORC.
In ce priveste creditul cred ca va trebui sa-l platesti din buzunar daca vrei sa pastrezi imobilul .
Bafta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare societate ancaalina ancaalina Buna seara, am o societate la care nu am mai depus nimic de 2 ani deoarece am plecata din tara,societatea are un teren si o cladire proprietate,acum am intrat ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate pentru nedepunerea balntelor la orc Julian1 Julian1 Se percep anumite amenzi sau taxe in momentul in care Tribunalul hotareste dizolvarea unei societati com. datorita nedepunerii balantelor contabile la ORC..? ... (vezi toată discuția)
Pls help. multumesc anticipat dianap_euro dianap_euro Va rog, sunt disperata, ajutati ma. speta e urmatoarea: un srl infiintat in iulie 2007 ( apare p recom si pe site mf ca activ), 2 asociati, unul dintre ei e ... (vezi toată discuția)