avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta: ...

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea speta:
Am obtinut de la biroul de imigrari un aviz de angajare pentru un cetean strain (dupa un lung proces de intocmire al unui dosar stufos etc), iar acum cand sa semnam contractul conducerea nu mai doreste sa mergem mai departe. Exista un cadru legal care ne-ar obliga sa onoram contractul? In ideea in care noi avem oferta ferma de angajare semnata de conducere si angajat!

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:53, 17 Februarie 2023
Vedeti daca va este de ajutor:
www.avocatnet.ro/articol_610...
Va multumesc, insa din pacate este nevoie de cont premium pt a il parcurge.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Citez eu :"... Într-o astfel de situație, angajatorul care a retras oferta de angajare acceptată de candidat poate fi tras la răspundere pentru prejudiciile cauzate celui din urmă, însă aceste situații trebuie analizate de la caz la caz, după cum ne-a explicat Roxana Abrașu, Partener și coordonator al practicii NNDKP de Dreptul Muncii.

"Dintr-o perspectivă pur teoretică, într-un astfel de scenariu, angajatorul care își retrage oferta de muncă acceptată expres de candidatul vizat poate fi ținut răspunzător pentru prejudiciile cauzate de retragere, în măsura în care astfel de prejudicii sunt dovedite. Potrivit legii, oferta acceptată nu ar mai putea fi retrasă.

Cu toate acestea, în practică, situațiile de acest gen trebuie analizate de la caz la caz pentru a se identifica în ce măsură angajatorul a acționat sau nu în mod neconform și care sunt consecințele practice create față de respectivul candidat. Este posibil ca într-o astfel de situație angajatorul să nu fi încălcat legea sau să fi acționat cu rea-credință, ci să fi avut în vedere anumite circumstanțe care să îl îndreptățească la o astfel de abordare – ne putem gândi aici, ca o ficțiune juridică, la situații în care oferta prevedea anumite condiții pe care respectivul candidat nu le-a îndeplinit (de ex., să transmită într-un anumit termen și documentele necesare angajării sau să promoveze examenul medical, să fi obținut o anumită certificare pe care candidatul nu a obținut-o; să fi făcut dovada unor studii necesare ocupării respectivei poziții etc)", a detaliat specialista NNDKP..."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere oferta angajare Gabitzu01 Gabitzu01 Buna ziua, va rog sa-mi dati si mie un sfat despre ce as putea face in situatia in care un angajator si-a retras oferta de angajare. Concret, am participat ... (vezi toată discuția)
Administrator neserios goga21 goga21 In urma unui anunt ptr.angajare afisat la ajofm, am luat legatura cu persoana de contact din respectiva oferta care m-a interesat spunindumi-se sa fac toate ... (vezi toată discuția)
Refuzul de a fi angajat dupa ce l-a interviu s-a promis angajarea mircea.stoica mircea.stoica O persona participa la un interviu de angajare in urma caruia este admis urmand sa fie angajat la respectiva firma. Persoana fiind angajata in acea perioada, ... (vezi toată discuția)