avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... carte de identitate pe baza contractului imobiliar cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

carte de identitate pe baza contractului imobiliar cu uzufructar

Buna ziua, mi-a expirat cartea de identitate si pentru inlocuirea ei am venit cu contractul de la imobilul care este pe numele meu, cu mama avand clauza de uzufruct.
Cei de la evidenta populatiei mi-au respins dosarul intrucat nu am venit cu mama ca sa declare ca este de acord ca eu sa locuiesc la adresa din contract.
Problema este ca mama este internata intr-o casa de batarni cu diagnostic de Alzheimer in stadiu avansat. Intre timp am aplicat si am primit si decizie de handicap cu certificatul ei medical.
Cand am mentionat acest detaliu la ev. populatiei, mi s -a spus sa obtin in instanta dovada ca mama nu mai are capacitate de discernamant si este luata in tutela mea (daca imi amintesc corect).
Acestya procedura este lunga si nu as vrea sa o mai supun pe mama unei alte comisii de evaluare care sa dovedeasca/confirme rezultatul medical.
Exista o alta cale de a putea obtine cartea de identitate? mentionez ca eu am resedinta in strainatate.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cipri Zoltan , utilizator 12:36, 19 Februarie 2023

oana2023 a scris:

Buna ziua, mi-a expirat cartea de identitate si pentru inlocuirea ei am venit cu contractul de la imobilul care este pe numele meu, cu mama avand clauza de uzufruct.
Cei de la evidenta populatiei mi-au respins dosarul intrucat nu am venit cu mama ca sa declare ca este de acord ca eu sa locuiesc la adresa din contract.
Problema este ca mama este internata intr-o casa de batarni cu diagnostic de Alzheimer in stadiu avansat. Intre timp am aplicat si am primit si decizie de handicap cu certificatul ei medical.
Cand am mentionat acest detaliu la ev. populatiei, mi s -a spus sa obtin in instanta dovada ca mama nu mai are capacitate de discernamant si este luata in tutela mea (daca imi amintesc corect).
Acestya procedura este lunga si nu as vrea sa o mai supun pe mama unei alte comisii de evaluare care sa dovedeasca/confirme rezultatul medical.
Exista o alta cale de a putea obtine cartea de identitate? mentionez ca eu am resedinta in strainatate.
multumesc

Se poate cu procura de la notariat. Iar dacă din motive medicale nu se poate, atunci doar prin instanta se va dovedi lipsa discernământului. Însă atunci este mai simplu și mai ieftin ca sa găsești pe cineva care sa te ieie in spațiu fiind vorba doar despre schimbare CI.
Ultima modificare: Duminică, 19 Februarie 2023
Cipri Zoltan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza uzufruct viager Andra_Groposila Andra_Groposila Buna ziua, Va contactez in legatura cu o clauza de uzufruct viager pe care socrul meu (65 ani) a semnat-o impreuna cu mama sa (95 ani), prin care se ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Tutore legal petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz, o persoana in varsta, bolnava de Parkinson si Alzehimer, cu acte care atesta acest lucru, poate fi reprezentata ... (vezi toată discuția)