avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... refuz restituire arvuna... insusire arvuna prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

refuz restituire arvuna... insusire arvuna prin neprezentare

Buna ziua...va prezint situatia urmatoare _am vrut sa cumpar un apartament ,m-am intalnit cu proprietarul am vazut apartamentul si am cazut de acord la pret...am stabilit sa imi retina apartamentul si i-am dat o arvuna de 1000eu ,,am scris o hartie de mana ( scrisa de agentul imobiliar care ma reprezinta numai pe mine ) ..in care am specificat ca vanzatorul a primit suma de 1000 eu ( hartie scrisa cu tot ce trebuie buletinele cumparator si vanzator ..,.data pana la care se incheie contractul final iar daca se depaseste aceasta data si nu se incheie contractul final sa mi se ramburseze suma data) am semnat atat eu cat si vanzatorul...specific ca martorul meu cel de la agentia imobiliara nu a semnat dar in cazul ca se ajunge in instanta este de acord sa fie martor.
De atunci vanzatorul nu mai raspunde la telefon si nici la mesaje ( nu i s-a intamplat nimic ,este doar o persoana mincinoasa cunoscuta ca a mai facut excrocherii cu masini rulate,acum vad ca a trecut la apart),,,Se apropie termenul stabilit si nu da nici un semn,probabil ca vrea sa isi insuseasca banii...probabil ca vom ajunge in instanta....spuneti-mi va rog hartia scrisa este ok..poate fi prezentata in instanta...multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 17 Februarie 2023
mariana58, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariana58 , utilizator 19:19, 21 Februarie 2023
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua ,”hartia” poate fi prezentata in instanta insa inainte de instanta la data stabilita pt vanzare trebuie sa il convocati la notar pt incheierea contractului de vanzare-cumparare, sa va prezentati si dvs la notar si sa cereti incheiere de certificare notarului cu privire la absenta vanzatorului. Abia apoi il puteti chema in judecata. Va recomand sa efectuati aceste proceduri asistat de avocat pentru a nu gresi si apoi sa pierdeti in instanta.
Multumesc pt raspuns....am stabilit data de azi pt semnarea contractului dar vanzatorul nu a trimis actele si astfel s-a anulat ...intre timp eu am cerut sa imi restituie arvuna dar tot nu a raspuns ...pot sa il convoc din nou...sau cum sa fac ca sa imi certifice notarul ca eu am fost prezenta si dansul nu ?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ii trimiteti o notificare scrisa conform cu disp legale, altfel nu va veti putea folosi in instanta de ea, vorbiti si cu un notar, faceti o programare. Daca nu va descurcati, apelati la un avocat.
Multumesc pentru raspuns..voi lua legatura cu un avocat..o intrebare as mai avea ...mesajele pe care i le-am trimis ( la unele a raspuns la altele nu )sunt considerate proba in cadrul unui proces?se poate cere companiei de telefonie sa mi le listeze
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, daca corespondenta este relevanta, o puteti depune in instanta. O listati dvs., nu este nevoie sa fie listata de compania de telefonie.

Alte discuții în legătură

Recuperare arvuna cumparare imobil feier_daniela feier_daniela spuneti mi daca am alta solutie decat instanta pentru recuperarea avansului dat pt o casa.casa avea datorii pe care vanzatorul nu le a declarat la incheierea ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara neincheiata din vina vanzatorului dragospd dragospd Buna ziua. Cu ceva luni in urma, am incheiat printr-o agentie imobiliara si notar public un precontract pentru cumpararea unui apartament in bucuresti. In ... (vezi toată discuția)