avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit ipotecar cu codebitori fara concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit ipotecar cu codebitori fara concubinaj

Buna ziua. Ne intereseaza sa achizitionam un imobil in cota 50-50 ca si codebitori si suntem doi prieteni din copilarie. Veniturile si eligibilitatea in fata bancii nu sunt o problema, ci faptul ca pentru a accesa o suma mai mare cumulativ, ne gandim la varianta de a accesa un credit imobiliar ca si codebitori. Din ce am inteles pana acum, bancile solicita o dovada a gospodaririi impreuna sau ceva similar, ceea ce nu e cazul.

Ce banci stiti sa aprobe un credit in asemenea conditii? Practic imobilul pe care dorim sa il luam va fi utilizat de doua familii separate sau chiar inchiriat. Evident, noi ne asumam cota de proprietate 50-50 si plata ratelor la fel.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2023
mihneaandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:56, 18 Februarie 2023
Sau spus mai simplu: codebitori intre care nu exista nicio relatie de convietuire sau rudenie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal, nu exista niciun impediment.
Probabil ați nimerit un funcționar de la o banca, ce nu a mai întâlnit o astfel de situație și e "sclavul formulei "- respectiv dovada conviețuirii.
Încercați la o alta agenție sau la alta bancă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 proprietari apartament achizitionat prin 1 credit ady_2004 ady_2004 Buna ziua Impreuna cu prietena doresc sa achizitionez un apartament prin programul \"Prima casa\". Am dori sa fim amandoi in contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar. eu fac credit ipotecar pe 50% din proprietate ... onixcola onixcola Credit Ipotecar. Eu fac credit ipotecar pe 50% din proprietate (30% credit + 20% avans propriu) prietena vine cu 50% din fonduri proprii, dar nu este ... (vezi toată discuția)
Eligibilitate prima casa 2016 mbanetti mbanetti In 2014 am contractat impreuna cu sotia un Credit ipotecar Prima Casa VI, eu fiind titularul acestui credit. In 2015 am divortat si acum am dori sa facem ... (vezi toată discuția)