avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Am o intrebare la dvs referitor la cei 200 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Am o intrebare la dvs referitor la cei 200 neimpozabili ...

Buna ziua,
Am o intrebare la dvs referitor la cei 200 neimpozabili , aplicabili la salariul de incadrare 3000 lei incepand cu 01.01.2023.
In primul rand intreb : ce intelegeti dvs prin ,,fractia din luna pentru care se determina veniturile '' ? Eu inteleg timpul efectiv lucrat de salariat.
Diminuarea celor 200 lei se face prin neagaugarea zilelor de concediu medical , concediilor de odihna ?
Eu de exemplu am un caz ; un salariat are concediu medical toata luna ianuarie ( are un concediu medical care vine de mult din urma , generand un venit de 2552 lei ), . Salariatul are incepand cu 01.01.2023 salar de incadrare 3000 lei .Beneficiaza de cei 200 neimpozabili sau nu ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:02, 20 Februarie 2023
In opinia mea , da ... intrucat potrivit art.76 C.fisc., indemnizatiile pentru incapacitate temporara sunt considerate venituri din salarii.
Buna ziua,
Da la intrebarea legat de ,,fractia din luna pentru care se determina veniturile '' ? ce parere aveti ?
Multumesc anticipat.
Se refera la perioada lucrata ... de exemplu, daca incepe activitatea pe data de 16.02 ... de aici , se aplica facilitatea .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 67-acordare 200 lei-neimpozabili kebap.shop kebap.shop Un salariat are in luna august concediu de odihna, concediu medical si 10 zile lucrate. Conform OUG 67, PE PERIOADA CONCEDIULUI DE ODIHNA SI A CONCEDIULUI ... (vezi toată discuția)
200 lei neimpozabili lili.amza lili.amza Bună ziua Unui salariat încadrat cu salariu de 2.750 lei care nu a lucrat toată luna ( a avut absente) i se mai poate aplica facilitatea celor 200 lei ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. În luna decembrie am fost internat în spital și ... Marian Iordache Marian Iordache Bună ziua. În luna decembrie am fost internat în spital și am primit concediu (100%) până pe data de 5 ianuarie. Mi s-a tăiat din salariu 500ron, ... (vezi toată discuția)