avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare pensionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare pensionar

Buna ziua,

va rog sa imi spuneti ce variante de incadrare in munca (tip de contract de munca/ colaborare) as avea in conditiile in care sunt pensionar MAPN si doresc sa ma angajez la o firma obisnuita. Ce contributii mi se vor opri din salariu in conditiile in care beneficiez deja de pensie?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:28, 24 Ianuarie 2010
Nu exista o regula generala. Totul depinde de ce servicii prestati: (1) daca au caracter permanent si presupun un anumit nr. de ore lucrate veti fi angajat cu contract individual de munca sau (2) daca au caracter ocazional fara a fi necesara prezenta cu regularitate veti incheia o conventie civila.
E vorba despre activitati ocazionale, fara program fix. In acest caz conventia se inregistreaza la ITM si din sumele care mi se cuvin se fac retineri?
1. Conventiile si colaborarile nu se inregistreaza la ITM ele nu se supun Codului muncii.
2. Daca vi se retine intreg impozitul, de 16%, nu se inregistreaza nicaieri. Daca vi se retine impozit mai mic atunci le inregistrati la Fisc si platiti diferenta de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractual institutie publica, colaborare cu o alta institutie publica catalint catalint Buna ziua, Sunt angajat contractual pe o perioada determinata la o institutie publica si am oportunitatea unei colaborari (care s-ar materializa printr-un ... (vezi toată discuția)
Conventii civile de prestari servicii nicuta nicuta In ce conditii o persoana juridica (S.R.L.) poate incheia o conventie civila de prestari servicii cu o persoana fizica neautorizata? Stiu ca Legea nr. ... (vezi toată discuția)
Care sunt retinerile la plata cu ora? MFS MFS Care sunt retinerile la plata cu ora? E un caz mai special-profesorii sunt platiti numai in regim plata cu ora! Noi oprim numai sanatate si impozit(marea ... (vezi toată discuția)