avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia pentru cresterea copilului

Daca am un contact de munca pe durata DETERMINATA de 1,5ani(18 luni), ma intereseaza daca eu pot beneficia de 'Indemnizatia pentru cresterea copilului' (bineinteles dupa ce trece 1 an de munca, sa zicem ca nasc dupa 15 luni de munca)....
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:36, 24 Ianuarie 2010
da.
dar daca nasc dupa 18 luni de munca, asadar dupa ce nu mai sunt angajata..... la vreo luna.. mai pot beneficia....

Legea spune ca trebuie sa aveti lucrate/cotizate 12 luni anterior datei nasterii copilului. Daca nasteti dupa 18 luni..adica veti avea intrerupere la stagiu, nu veti mai beneficia.
la incetarea c.i.m. puteti intra in somaj...
dar daca sunt in concediu prenatal pot fi data afara daca am contract de munca pe durata determinata.......

Alte discuții în legătură

Angajat pe perioada determinata si indemnizatie crestere copil elenamai elenamai Sunt angajata pe perioada determinata(vechime 3ani fara intrerupere) si contractul de munca imi expira cu 2 luni inainte sa nasc....as vrea sa stiu 1-imi pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului - pot beneficia in situatia in care firma la care sunt angajata intra in faliment inainte sa nasc? paula_por paula_por In mare povestea mea. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la mijlocul lui iulie 2010. Din decembrie 2009 sunt in concediu medical, avand o sarcina cu mari ... (vezi toată discuția)
Sarcina si contractul pe perioada determinata cretu01 cretu01 Buna! De ceva vreme tanjesc dupa minunea de a avea un copil. Eu lucrez de 1 an la o companie nationala si am contract de munca pe perioada determinata (2 ... (vezi toată discuția)