avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Am o problema in legatura cu sotul meu, ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Am o problema in legatura cu sotul meu, este dependent ...

Buna ziua, Am o problema in legatura cu sotul meu, este dependent de jocuri de si am aflat ca s-a dat o lege care perminte sa iti pui interdictie fizica cat si online in cazinouri, etc. Am sunat la ONJN, din pacate se pare ca nimeni cu stie prea bine, mi-au comunicat sa trimita sotul meu un mail cu raspuns in 30 zile ( ceea ce a si facut astazi) cu posibilitatea de prelungire de 15 zile.. Am mai intrebat si la jocresponsabil, la fel, nu se ocupa. Cum sa mai procedez si unde sa ma adresez? Dorim ca acasta interdictie sa se puna cat mai redepe. Ce nu imi mai este clar este daca aceasta este valabila pt toate, sau trebuie sa se duca la fiecare sa solicite interdictie ( ceea ce mi se pare o mare prostie, avand in vedere ca sunt sute)
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:00, 21 Februarie 2023
eu n-am văzut nimic precis in legea pe care o invocați, dar poate n-am citit atent: [ link extern ]
A apărut o lege în acest sens, dar încă nu s-au modificat și normele metodologice, așa că nu se poate aplica.
E oficial: În curând, persoanele indezirabile sau autoexcluse nu vor mai putea intra în sălile de jocuri de noroc
O condiție suplimentară pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc și obligații noi pentru unii dintre cei ce dețin sau administrează săli de jocuri apar într-o lege oficializată în această săptămână. Mai exact, schimbările vor veni atât în ajutorul sălilor de jocuri, care vor putea refuza accesul persoanelor indezirabile, dar și a jucătorilor, care, realizând că au o dependență legată de jocurile de noroc, pot cere autoexcluderea. Totuși, pentru ca măsura să se poată aplica, autoritățile trebuie să emită și norme metodologice.

www.avocatnet.ro/articol_557...

Ce nu imi mai este clar este daca aceasta este valabila pt toate, sau trebuie sa se duca la fiecare sa solicite interdictie ( ceea ce mi se pare o mare prostie, avand in vedere ca sunt sute)

Fiecare organizator de jocuri de noroc va avea propria bază de date, însă pentru toate sălile proprii, nu pentru fiecare în parte.
problema e ca organizatorii s-au inscris si functioneaza pe toate statiile de plata, automatele alea pe care le gasesti in benzinarii, magazine etc.
Nu stiu cum functioneaza, dar daca ii trebuie cont, poate pune pe oricine sa faca.
Sunt de parere ca nu asa rezolva problema, ci trebuie tratat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in sala de jocuri electronice chimutel chimutel Buna ziua, Am urmatoarea problema: Zilele trecute ma jucam la jocuri electronice. Deoarece trebuia sa fie acordat un jackpot am lasat aparatul sa ruleze pe ... (vezi toată discuția)
Sunt dependent de jocuri de noroc. mă pot autoexclude, pe cale judecătorească, din sălile de jocuri? Daniel1309 Daniel1309 Bună ziua, sufăr de o tulburare obsesiv compulsiv mai exact sunt dependent de jocuri de noroc. Probabil mulți vor arunca cu pietre și rezolvarea problemei ... (vezi toată discuția)
Adunarea generală anuală mira55 mira55 În condițiile medicale actuale se mai pot organiza adunările generale anuale? (vezi toată discuția)