Buna ziua,
Va rugam sa ne ajutati cu urmatoarea speta:
-un salariat a semnat in noiembrie 2017 o conventie de plata prin care se obliga sa plateasca esalaonat, lunar in anul 2018 un debit de 7.000 lei. Pltile prin conventie au fost stabilite a se plati in numerar la caseria unitatii sau in cont bancar.
Salariatul a platit 3 rate iin periaoada inuarie -martie 2018, dupa care nu a mai platit si nici societatea nu l-a mai somat pentru ca a devenit director economic al societatii .
In ianuarie 2023 i s-a desfiintat postul si cu ocazia lichidarii s-a retinut si debitul mai sus mentionat.
Societatea a fost notificata de un avocat care in numele lui solicita restituirea sumei pe motiv ca nu exista un titlul executoriu pentru retinere si ca a intervenit dreptul de prescriptie .
Va rugam sa ne ajutati cu o opinie daca acest debit stabilit prin convenia de plata semnata in nov. 2017 si de debitor si de societate, a fost corect retinut si daca este sau nu prescris.
Va multumim.
Buna ziua,
Multumim pentru raspuns.
Insist cu urmatoarea intrebare :
daca fostul salariat va actiona in judecata societatea pentru că debitul s-a retinut in ian.2023 cand era prescris, desi societatea are la baza o conventie de plata semnata in 2017 de debitor , va rugam sa ne spuneti daca va avea castig de cauza in justitie, si daca va trebui ca societatea va fi obligata sa-i restituie debitul retinut in ianuarie 2023 .
Mentionam ca dupa incheierea conventiei de plata in nov. 2017, debitorul nu a respactat esalonarea la care s-a angajat sa plateasca lunar. Pe parcursul anului 2018 debitorul a achitat numai 3 rate la inceputul anului 2018 , dupa care, dupa ce a devenit Director Economic nu a mai platit nici o suma. Colegii de la financiar, care îi erau subordinati , nu au documente scrise prin care sa-l someze sa plateasca , însa i s-a amintit verbat de nenumarate ori de acest debit.