Buna ziua!
Va adresez cu următoarea speță:
Eu și mătușa mea am moștenit 2 imobile, la certif.de moștenire în lipsa cărții funciare ni s-a stabilit 1/2din n cele 2 imobile.
Ne-am înțeles asupra terenurilor că vom avea câte un imobil întreg și am pornit procedura cadastrala.
Acum am primit extrasele de carte funciare fiecare pe numele lui.
Menționez că cele 2imobile au acces la drumul public.
Acum ea mi se cere ca la notar sa facem un act prin care permit trecere lui pe imobilul meu...terenurile nu sunt învecinate.
Daca are ieșire la drum public are vreun drept legal sa mi se solicite așa ceva?
Ea zice că are dreptul să ne solicite un drum prin imobilul nostru ptr că ambele imobile au fost înainte de înscrierea în cartea funciară a fiecăruia dintre noi in propriietatea bunicului.
Mersi ptr. .lămuriri.
V-am mai răspuns la întrebarea asta.
Nu sunt îndeplinite condițiile pentru a obține drept de trecere.
Presupun că ați făcut și partajul, de vreme ce aveți acele extrase "fiecare pe numele lui".
Discutați cu un avocat ...cu actele pe masă, înainte de a semna vreo bazaconie. Căci n-are dreptul să obțină ceea ce vă cere, dacă lucrurile stau așa precum povestiți dvs. situația de fapt. Dar, eu mai știu că, între ceea ce povestește omul și ceea ce rezultă din actele pe care le are (atunci când le citesc eu, cu ochii mei) poate să fie o distanță ... cam ca între pământ și lună. De aceea zic că este mai bine să discutați cu un avocat cu actele pe masă... Înainte de a-i da dvs., "de bogdaproste" , ceea ce ea nu ar avea dreptul să obțină. Că de cerut, se poate cere orice. Iar mai departe... este o vorbă românească: nu-i prost cine cere...
Intabulare
satrico
Buna seara . Parintii au un apartament , mama e decedata de doua luni , suntem patru frati , tata doreste sa faca intabularea apartamentului si dupa aceea sa ... (vezi toată discuția)