avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salarii Asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salarii Asociatie proprietari

Buna dimineata.
As vrea sa fiu lamurit de ce salariile personalului angajat la Asociatia de proprietari se platesc la suprafata apartamentului si nu la numar de persoane.
As vrea un raspuns logic si nu ca "asa s-a stabilit" nu stiu pe unde.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:49, 22 Februarie 2023
E foarte simplu, asa spune legea, mai exact art. 85 din legea 196/2018. Pe numar de persoane se pot plati alte cheltuieli, exemplificate la art. 82.
[ link extern ]
Credeti ca e logic sa nu respecti legea ?
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
latka, moderator
Pentru că personalul angajat se ocupă cu administrarea imobilului, a apartamentelor, a proprietății comune, iar nu a persoanelor, așa cum este prev. la art. 84 din L. 196/2018.
Cheltuielile calculate pe nr. de persoane sunt cele pentru apă caldă/rece, energie electrică instalații comune (lift, casa scării), conf. art. 82 din aceeași lege.
Chiar asa "zice " Legea.
Daca as. dvs. ar proceda altfel (pe nr. de persoane, sau altfel), sa vezi dumneata ce scandal ar iesi. Poate aveti dreptate, dar alesii nostri asa au copiat din editiile trecute ale legislatiei, mai mult, asa se procedeaza si "dincolo". Ati avea si dvs. ceva argumente in ceea ce spuneti, insa nici chiar asa:
...nu ca "asa s-a stabilit" nu stiu pe unde.
.
Este de-a dreptul batut in cuie, da?
Nu vreau sa mai intind pelteaua cu alte explicatii, dar cred ca avet dvs. cuiva de explicat - poate cand vine "pe teren" parlamentarul pe care l-ati votat...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea ... Rodi111 Rodi111 Buna ziua, pe holul blocului de 8 etaje unde am proprietatea sunt 2 calorifere mari si la fiecare étaj cate un calorifer.Cum se repartieza plata incalzirii pe ... (vezi toată discuția)
Taxe asociatie de proprietari. hdanny hdanny Locuiesc la bloc, unde exista o asociatie de proprietari. La aceasta asociatie se plateste doar curentul pe scara, liftul si curatenia. Celelalte utlitati sunt ... (vezi toată discuția)