Buna ziua, ma confrunt cu o dilema in cazul contractului de inchiriere cu asociatia de proprietari, mai exact detin 3 spatii comune cu contract de inchiriere pana in mai anul curent, Adunarea generala a stabilit pretul chiriei pentru spatiile comune mai mare de 5 ori, intrebarea este daca este justificata majorarea aceasta si cand va intra in vigoare, multumesc.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform art. 43 din legea 196 din 2018, un astfel de acord cu închiriere se poate face pe 12 luni, cu reînnoire anuală, doar cu acordul tuturor proprietarilor din condominiu (membri sau nemembri în asociație). Modificarea de contract nu se face în AG, ci exact în aceleași condiții, cu acordul tuturor proprietarilor. Până în mai beneficiați de vechiul contract. Modificarea chiriei în AG nu e legală, doar dacă și-au dat acordul scris, pe bază de tabel, toți proprietarii, membri sau nu de asociație.
In AG au fost prezenti 27 proprietari prezenti , cvorum a fost, sa cerut de catre presedinte votul pentru inchirierea spatiilor comune iar majoritatea au fost de acord.
Apoi a intrebat presedintele cat sa fie chiria /mp, ca trebuie majorata, au votat 7 inclusiv presedintele pentru 50lei/mp de la 10lei/mp , 5 abtineri si cam atat, la final presedintele spunea ca va veni cu alte contracte, de ce alte contracye si nu acte aditionale de prelungire cum sa facut mereu, nu mai inteleg nimic.
latka
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Oamenii din asociația dvs. nu cunosc legea. Citiți și dvs. legea 196 din 2018, măcar articolul respectiv. Astfel de contracte nu se votează în AG. [ link extern ]
Asta am inteles, ce nu inteleg este cine majoreaza chiria, si cum, sa inteleg ca pentru majorarea chiriei trebuie sa existe un tabel cu acordul tuturor proprietarilor? Varianta cu 7 voturi pentru majorare nu este legala?
Comitetul are puterea de majorare?.
Inca o intrebare, inainte de inceperea AG toti proprietarii prezenti au semnat prezenta, (noul regulament si noul statut), ambele modificate la cererea autoritatilor care au efectuat un control la asociatie in baza unor nereguli.
latka
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cutiti legea, scrie clar. Lucrurile astea nu se fac prin AG. Mai clar de atit nu pot sa explic. In cazul de fata e nevoie de semnatura tuturor proprietarilor, nu a celor prezenti sau majoritari. Si toti sa aleaga DA, pentru inchiriere, sau pentru noul cuantum al chiriei.
Chirie uscator bloc
costi62
Asociatia de propietari(presedintele/comitetul) pot modifica unilateral suma negociata cu locatarii pentru plata chiriei unui uscator ? (am un contract de ... (vezi toată discuția)