avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatie hrana si bonuri de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatie hrana si bonuri de masa

Buna ziua,
Sunt asistent personal la DGAS si primesc pe fluturasul de salariu o indemnizatie de hrana.
Daca imi mai iau un job secundar part time, de 6 ore/zi dupa-amiaza, la privat, pot primi bonuri de masa?
Mentionez ca functia de baza este la DGAS si nu poate fi schimbata.
Cel mai recent răspuns: Lorena Adrut , utilizator 20:16, 21 Februarie 2023
Buna ziua!
Tichetele de masa se primesc doar pentru veniturile de la functia de baza.
[ link extern ] /
Sa inteleg ca indemnizatia de hrana la bugetari echivaleaza cu tichetele de masa de la privat? Totusi, indemnizatia de hrana intra in componenta salariului brut si se impoziteaza. Tichetele nu.
Pot renunta la indemnizatia de la DGAS in favoarea tichetelor de la privat, fara sa schimb functia de baza? DGAS zice ca nu accepta schimbarea functiei de baza. Care ar fi solutia?
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
Lorena Adrut, utilizator
Functia de baza nu o alege angajatorul, ci dvs.
Nu se poate renunta la indemnizatia de hrana.
Ultima modificare: Marți, 21 Februarie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa iliada iliada spuneti-mi va rog,daca ai 2 job-uri,unul full-time si unul part-time se pot primi bonuri de masa de la ambele si in ce conditii.eu nu primesc de la niciunul.de ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa Mahu1 Mahu1 Buna ziua! Lucrez in privat si beneficiez de tichete de masa, am norma de baza aici, fiind farmacist sef. De luna viitoare voi semna si contractul de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. ma confrunt cu situatia următoare: am doua joburi, ... Arini Arini Buna seara. Ma confrunt cu situatia următoare: Am doua joburi, unul la stat si celalalt la privat, cam din 2018. Am aflat ca sunt insarcinata si am inceput ... (vezi toată discuția)