avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Va adresez si eu o intrebare. Se poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Va adresez si eu o intrebare. Se poate vinde un teren ...

Buna seara! Va adresez si eu o intrebare. Se poate vinde un teren unde tatăl meu are titlu de proprietate? Tata a decedat în 2010. In 2011 un hectar din cele 2,6 hectare de pe titlu de proprietate apare ca vandut cu contract de vanzare cumpărare la un notariat din localitate. Eu am plătit impozit la toata suprafata încă din 2010 . Azi am aflat întâmplător cand m am hotarat sa fac succesiunea dupa tatăl meu. Le am cerut la primarie sa imi dea fiscalul si o adeverință si asa am constatat că un hectar este cumpărat de un cetățean care se ocupă cu arendare de terenuri agricole. Va intreb , mai are vre un rost sa fac ceva? Sau terenul este pierdut si ma pot resemna. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Doru.200 , utilizator 03:05, 22 Februarie 2023
Buna ! Terenul nu are cum sa apara vandut in 2011 atata timp cat tatal tau a decedat in 2010. Trebuie sa verifici acel contract de vanzare-cumparare pt ca este imposibil, ori nu ai prezentat situatia cu toate detaliile, posibil sa existe un act de partaj de care tu nu stii.
Da, nu m am exprimat corect. Sunt 3 parcele insumand 2,6 Ha. Una din cele 3 parcele adica fix 9975 metrii este vândută în 2011. Tata are titlul din 1993 , tot timpul l a avut dat la asociatie, banii pe care i lua de pe pământ mi dădea mie. Era foarte mândru că poate face ceva pt mine, sa ma ajute intr un fel. Tata a fost singur la părinți și eu sunt singurul lui moștenitor. Nu a mai avut alt copil. Eu si tata locuiam în București și cand ajungeam la tara ori eu, ori el treceam pe la primarie si plăteam impozitul. Din 2010 eu am continuat să plătesc impozitul pana im prezent. La asociatie am reînnoit contactul acum 3 ani pe baza titlului de proprietate. Vreau sa fac succesiunea, am facut demersuri la notar. Notarul mi a dat cu liniuta ce sa cer pt succesiune si asa m a trezit cu surpriza neplăcută! La primărie intr un registru s a descoperit treaba asta. In registru respectiv toate terenurile oamenilor din sat au in față modul de cum s a intrat în posesie. Adică TP, sau CVC sau fiecare cum l a obținut. La hectarul in cauza in căsuța respectivă cel pe care apare alt proprietar acum nu este specificat nimic. Au rămas si ei uimiti. In final mi au dat numărul de carte funciară, m am interesat si am aflat ca este vandut către acest arendaș tocmai din 2011. Mie sincer mi s a inodat mintea dupa ce am plecat. N am m ai fost in stare nici macar sa iau fiscalul macar pe celelalte două parcele care apar in TP. N am putut sa aflu cine i a vândut terenul. Am aflat doar cine l a cumpărat. Eu terenurile nu vreau sa le vand , dar am zis sa rezolv cu succesiunea. Am stat liniștit pt ca stiu ca sunt unic mostenitor, plăteam impozit normal ca tot omul, încă l am dat in asociatie de cand trăia tata. Acestea sunt detaliile

loredanamariana a scris:

Buna ! Terenul nu are cum sa apara vandut in 2011 atata timp cat tatal tau a decedat in 2010. Trebuie sa verifici acel contract de vanzare-cumparare pt ca este imposibil, ori nu ai prezentat situatia cu toate detaliile, posibil sa existe un act de partaj de care tu nu stii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate prin constituire... erou04 erou04 Buna ziua tuturor! puate sa-mi explice si mie cineva ce inseamna \"titlu de proprietate prin costituire\"? cumnatul meu a construit cu fratele lui acum 28 ... (vezi toată discuția)
E furt de teren sau ce? va rog sfaturi anca.patri anca.patri Dupa revolutie, dupa desfiintare colectivului(CAP),prin 1990, bunicul si sora sa au impartit un teren de 1 ha,proprietatea tatalui lor decedat, fiecare cate 50 ... (vezi toată discuția)
Teren vandut figureaza in registrul agricol eneramonaloli eneramonaloli Am de la cadastru eliberat un duplicat titlu de proprietate care figureaza vandut din 2002 de catre tatal meu cu surorile.Nu inteleg de ce mai figureaza in ... (vezi toată discuția)