avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! Ai mei parinti, buni samariteni, naivi, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! Ai mei parinti, buni samariteni, naivi, nepriceputi ...

Buna seara! Ai mei parinti, buni samariteni, naivi, nepriceputi si dezinformati, s.au ales cu niste chiriasi amenintatori, rau platnici si fara contract. Ulterior, am incercat intocmirea unui contract, chiriasul a tot spus ca.l va semna, promisiuni, amanari si refuzuri, iar parintii mei au ramas pe dinafara cu chirii neplatite si restante in crestere la facturi si intretinere. In apartament urmau sa locuiasca el si fiica sa minora, dar exista si o a treia persoana adulta(posibil mai multe?) care refuza sa se legitimeze. A promis ca.mi trimite poza dupa actul de identitate, apoi a refuzat. Parintii mei sunt la capatul puterilor, in etate si cu grave probleme de sanatate. Solutionarea in instanta pare foarte dificila. Eu nu locuiesc in tara. Ce se poate face? Sa vanda apartamentul? Dorim doar sa.i vedem plecati. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 20:34, 23 Februarie 2023
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vor putea vinde ca nu poate fi vizionat si nimeni nu cumpara o casa cu probleme decat daca pretul e f mic.
Cea mai buna varianta e evacuarea pt lipsa de titlu, merge destul de rapid.
Sa mearga la un avocat si sa înceapă procedurile.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta nu este deloc o soluție dificila, ,de la un proces de evacuare care dura câțiva ani acum durează câteva luni pe procedura speciala a evacuării.Dvs angajați un avocat ii achitați onorariul convenit și acesta vs face demersurile necesare fără ca părinții dvs sa treacă pe la instanta...Totul este doar sa acționați...
Ultima modificare: Miercuri, 22 Februarie 2023
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati oficial politia teritoriala care are autoritatea si competenta sa verifice statutul persoanelor care locuiesc provizoriu in imobilele de locuit in comun
12 din 12 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut, exact la fel am pățit și eu cu chiriașii, politia nu are nicio treaba, sa dai în judecata durează f mult, iar sa vinzi este exclus, eu am rezolvat problema f simplu, am fost la furnizorul de electricitate și în calitate de proprietar am întrerupt energia electrica, în 4 zile au plecat, poți sa încerci și cu furnizorul de gaze dacă ai separație de gaze. Cand a plecat a luat și frigiderul, i-am spus l-a vazut vecinii (deși nu era adevarat) astfel ca a doua zi a adus frigiderul. Succes
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua, așa este există o procedură specială de evacuare ”Evacuarea din imobilele folosite sau ocupate fără drept” art. 1.034 Cod procedură Civilă și următoarele. De asemenea puteți apela la SAJ - Serviciul de asistență judiciară din cadrul Baroului teritorial, București sau alte județe, în cazul în care părinții dumneavoastră nu au resursele necesare să apeleze la un cabinet de avocatură. Solicitarea se face în baza art. 90 Cod Procedură Civilă și în condițiile OUG 51/2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă.
Este o procedură mult mai simplă și perfect legală iar evacuarea se face pe baza hotărârii instanței de către un Executor Judecătoresc cu sprijinul jandarmeriei.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
Pan Corin Sachelaride, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Evacuare fosti proprietari anna_anna anna_anna Exista urmatoarea situatie: o familie a cumparat un apartament cu 3 camere.Aceasta familie s-a inteles cu fostii proprietari,ca acestia din urma sa locuiasca ... (vezi toată discuția)
Evacuare chiriasi noul cod civil, intrebari privind noile reguli pt evacuare la expirarea contractului madoiclimber madoiclimber Buna ziua, sunt noua pe acest forum si speram sa nu ajung niciodata in situatia de a cere un sfat pentru evecuarea unor chiriasi. Situatia este urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Tatal meu a inchiriat un spatiu din imobil unei societati cu profil alimentar. Contractul a fost facut la ANAF pe 10 ani fara niciun fel de ... (vezi toată discuția)