avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuare fosti proprietari
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuare fosti proprietari

Exista urmatoarea situatie: o familie a cumparat un apartament cu 3 camere.Aceasta familie s-a inteles cu fostii proprietari,ca acestia din urma sa locuiasca in continuare in apartament urmand sa plateasca chirie pentru perioada in care vor locui acolo.Acestia au platit lunar suma de 450 lei,dar n-au platit intretinerea,aceasta ridicandu-se la suma de 1500 lei.Contactati telefonic de actualii proprietari,chiriasii (fostii proprietari) refuza sa plateasca intretinerea,nu vor sa evacueze apartamentul pe motiv ca n-au unde sa se mute si ameninta ca-i denunta pe proprietari ,pentru ca nu s-a facut contract de inchiriere.Ce-i de facut in aceasta situatie ?
Cel mai recent răspuns: petricadracea , utilizator 18:33, 16 Iulie 2015
Intr-adevar, daca actualii proprietari nu au incheiat contract de inchiriere inregistrat la Administratia Fiscala,pot fi acuzati de evaziune fiscala.Evacuarea fostilor proprietarii(actualii chiriasi)poate fi facuta conform art.1034-1049 NCPC,dar,actualii proprietari trebuie sa-si asume riscul ptr.denuntul la Administratia Fiscala ptr.evaziune fiscala.O alta solutie mai putin juridica dar,practica ar fi ca in lipsa actualilor chiriasi, sa schimbe usa sau,broasca de la usa de la intrare.
Proprietarilor le este teama ca,in cazul in care vor schimba broasca la usa,vor fi acuzati de chiriasi ca le-au fost furate bunuri din apartament.Este posibil sa fie acuzati de asa ceva ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iulie 2015
anna_anna, utilizator
anna_anna a scris:
Proprietarilor le este teama ca,in cazul in care vor schimba broasca la usa,vor fi acuzati de chiriasi ca le-au fost furate bunuri din apartament.Este posibil sa fie acuzati de asa ceva ?

Nu numai de asa ceva ci, daca luati de buna scrisele nonsalante ale colegului, si de o violare de domiciliu.
Art. 224 Cod pen.
Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Evaziune fiscala? Pffff. Sa fim seriosi! Cu altceva n-au cu ce sa ameninte decat cu asta? Sa faca o declaratie rectificativa la finante pentru suma datorata astazi si maine sa-i faca o cerere de evacuare a marlanilor conform procedurii de la art. 1033-1048 N. Cod de pr. civ. Nu conteaza daca marlanii n-au unde pleca cat timp e vara si e cald si sunt si cartoane gratis. (Sunt rau, insa e nepermis ca dupa ce ai platit banii pentru apartament sa-si bata joc)
multumesc pentru raspuns
Daca nu achita intretinerea vor fi evacuati.

Restul sunt detalii care pot sa fie diferite in functe de multe imprejurari variabile.

Alte discuții în legătură

Violare de domiciliu swarowski swarowski Buna ziua, ma poate elucida cineva cum poate fi acuzata o persoana de violare de domiciliu dupa ce a stat in chirie o perioada fara contract de inchiriere? ... (vezi toată discuția)
Locatari abuzivi xyz13 xyz13 Am cumparat de curand un apartament (compus din camera, camara, hol comun, spatii de folosinta comune) intr-un conac. Problema se pune in felul urmator: ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere neinregistrat la fisc ana2m ana2m Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: In urma cu 4 luni am inchiriat o camera intr-un ap chiriasului 1. Am inregistrat contractul si am platit impozitul. ... (vezi toată discuția)