avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competenta materiala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competenta materiala

Buna ziua,
Am depus o cerere avand ca parti doua societati la Tribunal Bucuresti sectia a VI-a civila si dosarul a fost declinat la sectia contencios administrativ si fiscal. De fapt cererea trebuia introdusa la judecatorie conf art. 94 alin. 1 litera k.
Ca sa mai castig din timp as putea sa fac vreo cerere sa schimb competenta la judecatorie?
Mentionez ca dosarul se afla in procedura prealabila.
Cel mai recent răspuns: Crina001 , utilizator 08:03, 24 Februarie 2023
Se poate solicita judecarea dosarului la o alta instanta pe care o considerati competenta. Va recomand sa apelati la un avocat.
Puteti solicita trimiterea dosarului la instanta competenta sa judece procesul, avand in vedere ca in speta, este vorba de competenta materiala care este o competenta de ordine publica, potrivit Codului de procedura civila.
In mod normal, doar paratul poate solicita prin intampinare sau, daca intampinarea nu este obligatorie, cel mai tarziu la primul termen de judecata la care partile sunt legal citate în fata primei instante, declararea necompetentei instantei,
insa in acest caz, fiind vorba de o necompetenta de ordine publica si reclamantul, care a formulat cererea de chemare in judecata la o instanta necompetenta, are acest drept.
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)
Exceptia necompetentei materiale ContSters42601 ContSters42601 Am avut o plingere in contencios adsministrativ depusa la Tribunalul bucuresti .La primul termen instanta a dat urmatoarea solutie:,,Admite excepţia ... (vezi toată discuția)
Subiecte pt admitere barou - nelamurire florentza florentza Buna ziua! As vrea sa-i intreb pe cei care s-au pregatit pentru admiterea in barou (si nu numai) cate ceva despre materia studiata. Nu am pentru acum decat o ... (vezi toată discuția)