avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal… Buna ziua, azi am primit o notificare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal… Buna ziua, azi am primit o notificare de la parchetul ...

Dosar penal…
Buna ziua, azi am primit o notificare de la parchetul de pe langa judecatorie ca dosarul penal existent la ei de aproximativ doi ani nu mai este de competenta lor si a fost declinat spre parchetul de langa judecatoria judetului unde locuieste persoana urmarita penal. Se stia ca persoana este mutata in alt judet si abia acum au considerat ca nu mai este de competenta lor.
Este corect cum a procedat dl procuror ce se ocupa de urmarirea penala?
Acum trebuie sa dau iar declaratii si in celalalt judet?
Este posibil ca dosarul sa revina iar in judetul unde s-a petrecut fapta? Ma refer la plimbarea dosarului din judet in judet.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 17:53, 22 Februarie 2023
In principiu, organul judiciar competent este cel de la locul savarsirii faptei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

parchetul competent misu11 misu11 Bună! Care este parchetul competent la care trebuie depusă o plangere penală împotriva unui organ de cercetare penală (comisar ,subcomisar de poliție si ... (vezi toată discuția)
Competenta parchetului in cazul unei plangeri penale allissa allissa Va rog sa ma ajutati si pe mine...vreau sa fac o plangere penala dar nu stiu unde: - daca este dupa calitatea persoanei atunci competenta revine unui anumit ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie facut denuntul!? Sonji Sonji Daca am la cunostinta o fapta grava, penala care s-a petrecut in alt judet decat cel in care locuiesc eu si doresc sa fac un denunt pentru a aduce la ... (vezi toată discuția)