avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună seara. Am o situație specială. Soția mea a ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună seara. Am o situație specială. Soția mea a fost angajată ...

Bună seara.
Am o situație specială. Soția mea a fost angajată la recomandarea fratelui ei într-o firmă pe poziția de asistent contracte (secretara) pe un salariu de 2500 lei. Fratele ei lucrează tot acolo(același departament și aceeași activitate) pe 8000 lei ca economist.
Amândoi au făcut facultatea de Finanțe Bănci și folosindu-se de influența în firmă, dânsul și-a manipulat sora, a pacalit-o sa lucreze pe studii medii pentru ca dansul să beneficieze de mărire de salariu, masterat platit, bonusuri, autoturism etc
Am incercat sa îi deschid ochii soției mele și, manipulată dansa a depus divorț.
Am rămas cu un copil de 3 ani, fara tata (eu chinuiindu-ma sa îl ajut) in timp ce frații (soția și unchiul) au salarii total disproporționate pe aceleași studii, in aceeași firmă și serviciu.
Am nevoie de un avocat care să mă ajute sa depun o plângere penală la adresa cumnatului ce și-a manipulat sora (și urmărind interese patrimoniale) ce au condus la distrugerea unei familii cât și la o acțiune împotriva societății ce accepta asemenea hoție.
Mulțumesc. Aștept recomandări, încadrări și sfaturi in domeniu.
Cel mai recent răspuns: GildaVacareanu , utilizator 09:49, 24 Februarie 2023
Plangere pt ce mai exact vreti sa ii faceti cumnatului?
Nu o sa aveti niciun succes, nici impotriva cumnatului si nici impotriva societatii.
Sotia dvs e adulta, e fix problema ei daca s-a lasat manipulata. Indiferent de ce beneficii si salariu are fratele, ea a acceptat sa facă ce are de facut pe acel salariu.
Daca a dat divort, nu cumnatul e de vina, ci ambii soti.
Cum adica ati ramas cu copilul dar nu are tata?
Adica mă ocup de întreținerea copilului (achit pensia de întreținere) dar in fapt nu mă are lânga el deoarece soția a plecat și nu poate ajuta cu acești bani.
Pe de altă parte...societatea : de ce tine 2 persoane cu aceleași studii, aceeași fisa a postului și salarii atât de diferite?!
Da, e majoră soția. Dar e o fire influențabilă, o amenință să nu zică nimic, să nu ceară majorare de salariu sau încadrare potrivit studiilor (mă refer că o amenință fratele și HR-ul).
Copilul trebuie să meargă la grădiniță, eu fac cât pot dar nu e drept cum se procedează
Sper că m-am făcut înțeles.

gi-jane2 a scris:

Plangere pt ce mai exact vreti sa ii faceti cumnatului?
Nu o sa aveti niciun succes, nici impotriva cumnatului si nici impotriva societatii.
Sotia dvs e adulta, e fix problema ei daca s-a lasat manipulata. Indiferent de ce beneficii si salariu are fratele, ea a acceptat sa facă ce are de facut pe acel salariu.
Daca a dat divort, nu cumnatul e de vina, ci ambii soti.
Cum adica ati ramas cu copilul dar nu are tata?

dupa divort, da, trebuie sa platiti pensie, va intretineti copilul, ceeea ce faceati, normal, si in casatorie.
Mai departe, nu puteti sa ii dati intelepciune fostei sotii. daca ea vrea sa lucreze pe un salariu de mizerie, e treaba ei.
societatea : de ce tine 2 persoane cu aceleași studii, aceeași fisa a postului și salarii atât de diferite?!

Macar l-a prostit pe unul sa accepte.
societatea : de ce tine 2 persoane cu aceleași studii, aceeași fisa a postului și salarii atât de diferite?!
Macar l-a prostit pe unul sa accepte.

Si ITM-ul daca verifica fisele de post, le compara cu actele de studii de la dosar si constata ca 2 persoane din acelasi departament, cu aceleasi atributii si studii au salarii total diferite doar pentru ca o "minte luminata" s-a gandit sa angajeze o persoana pe studii medii (asistent contracte - secretara) si pe cealalta pe studii superioare (economist)?
nu conteaza studiile, adica daca esti economist, poti lucra ca si secretara, ca ex, iar ca salarizare sa fii platit cu cat ia si femeia de serviciu.
personal, nu cred ca ati vazut fasa postului amandurora

Alte discuții în legătură

Salarizarea dupa absolvirea facultatii lupan2maria lupan2maria as dori si eu o informatie si nu stiu de unde sa o obtin ma poate cineva lamuri? va rog din suflet am fost angajata la o primarie rurala ca referent cu ... (vezi toată discuția)
Fisa post spalator vehicule cor 91 42 01 nadia_odagiu nadia_odagiu Buna seara! Sunt interesat de fisa postului pentru urmatoarele calificari: - spalator vehicule - administrator spalatorie auto Va ... (vezi toată discuția)
Angajare asistent manager Tania  D Tania D am si eu o intrebare daca vreau sa angajez pe cineva pe postul de asistent manager si respectiva persoana are terminata facultatea de management sunt obligata ... (vezi toată discuția)