avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vinzare apartament sub testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vinzare apartament sub testament

Buna ziua,
Putem vinde un apartament la care s-a facut testament la notar?
Partile mentionate (proprietar si mostenitor) sunt de acord pentru vinzare si in cuplu. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 10:24, 24 Februarie 2023
Dacă s-a dezbătut succesiunea, da.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar ca n-a murit mortul :)))
Da, proprietarul poate vinde casa chiar daca a facut testament prin care lasa casa.
Apoi, banii ii poate dona cui vrea, celor carora le-a lasat testament sau altora..
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Câtă vreme nu a murit acela care și-a scris testamentul, el poate (încă) să facă ce vrea cu apartamentul inclus în testament. Poate să-l vândă, poate să-l doneze etc. (fără să-i ceară acordul beneficiarului testamentului).

Beneficiarul testamentului nu are NIMIC, câtă vreme nu a murit cel despre a cărui moștenire ar fi vorba.
Are doar o speranță și atât... Că nu știe nimeni ordinea plecărilor pe lumea ailaltă.

Dvs. nu participați la vânzare. Apartamentul îl vinde proprietarul ... viu și neîngropat încă!
În acest moment, dvs. nu aveți NIMIC de vânzare din acel ap!
Testamentul produce efecte doar după moartea celui care l-a scris/lăsat.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2023
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copiii nu sunt interesați de moștenire. cum aș putea să-i las casa soției? giorgio24 giorgio24 In prezent avem un apartament cumparat acum 40 de ani pe numele meu si al sotiei mele.Avem 2 copii plecati din tara fara sperante ca se vor mai reintoarce ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul meu,nu am parinti, nu am copii. Ely S Ely S Copii majori ai iubitului si-au primit mostenirea legal. Fosta sotie, mama copiilor este decedata, s-a dezbatut succesiunea. 1. Ce trebuie facut pentru ca ... (vezi toată discuția)
Dupa moartea sotului, sotia are dreptul la moștenirea lasata ... Papell Papell Dupa moartea sotului,sotia are dreptul la moștenirea lasata de parintii sotului?(acestia fiind căsătoriti la data decesului) (vezi toată discuția)