avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuiesc la bloc și mai mulți vecini ne-am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuiesc la bloc și mai mulți vecini ne-am debranșat de la ...

Locuiesc la bloc și mai mulți vecini ne-am debranșat de la sistemul centralizat de căldură și am optat pt centrala proprie pe gaz. Acum administratorul ne impune să plătim 10, % din Suprafata utila al apartamentelor noastre la sistemul centralizat de căldură. Menționez că prin casele noastre nu trece nici o țeavă de căldură deoarece locuim la etaje superioare și s-au tăiat tevile de căldură.Nici pe casa scării nu trece nici o țeavă de căldură decât la subsolul blocului.Adiminstratodul ne spune că se încălzesc spatiile comune de la țevile de căldură. ,dar care spatii?
Este legal ce face dansul?
Unde trebuie sa ne adresam ,va rog?
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 09:58, 24 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este ilegal, va adresati presedintelui de asociatie (administratorul e doar un angajat:, conform art. 28 din legea 196/2018., contestind lista lunara de cheltuieli de intretinere in 10 zile de la afisare. "Algoritmul" ala cu 10% din suprafata utila nu e prevazut de nici un normativ, de nici o lege.

Altfel, aveti posibilitatea sa faceti o reclamatie la primarie, eventual colectiva, in baza urmatorului articol :

Capitolul IX Contravenții și sancțiuni
Articolul 102
(1) Următoarele fapte constituie contravenții, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să constituie, potrivit legii penale, infracțiuni:
......................................
e) nerespectarea statutului, a acordului de asociere, precum și neîndeplinirea sau depășirea atribuțiilor de către președinte, membrii comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator;

cerind amendarea vinovatilor. Amenda minima este de 2500 RON.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2023
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar cand s-a facut debransarea, firma de termoficare v-a dat un pv in care scrie ce procent din valoarea caldurii veti plati dvs.
La Termoenergetica se dau .
La parter nu este calorifer? Se pun si tevile din subsol, care incalzesc o parte comuna.
Pe de alta parte, dvs nu trebuia sa eliminati tevile de caldura care traverseaza apartamentele, decat in anumite conditii, conform legii 196, art 31: (5) Lucrările de intervenţie la elementele componente ale
proprietăţii comune, efectuate în baza alin.(1), se execută în condiţii
stabilite de comun acord şi consemnate printr-un acord semnat de către
proprietar şi asociaţia de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata servicii de caldura apartament debransat catalinita catalinita Buna ziua, Anul trecut m-am debransat de la caldura, am montat centrala si totusi, aparent inca mai platesc caldura celor doua coloane care imi traverseaza ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.sunt ... ovi47 ovi47 Buna ziua, La vara doresc sa pun o centrala termica in apartament.Sunt operat la cap (tumoare) si mi s-a spus ca temperatura ,in apartament pe timp de ... (vezi toată discuția)
Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)