Tata a decedat in data de 19 ianuarie 2010 eu fiind singurul mostenitor si nu stiu cum sa procedez cu creditul deoarece tata si-a facut asigurarea de viata fiind obligat de CEC, iar acum nu stiu care este procedura pentru ca asigurarea sa plateasca creditul deoarece una din conditii este sa fie anuntata firma de asigurari in termen de 48 ore de la deces si eu nu am anuntat deoarece nu am stiut de creditul lui. Mentionez ca tata locuia in judetul Galati iar eu locuiesc in judetul Harghita.
Va rog raspuns urgent. Va multumesc mult !
Eu cred ca termenul de 48 de ore este pentru ca cei de la asigurari sa poata cerceta la randul lor cazul si nu cum ca ar exista o decadere din drepturi.
Trebuie sa ii anuntati in 48 de ore de cand aflati si sa vada eventual un avocat actele.
studiati contractul ... nu cred ca este vorba doar de 48ore, nu se poate#-o
acceptati mostenirea doar sub beneficiu de inventar, pt ca mosteniti atat bunurile cat si datoriile, iar in situatia in care bunurile mostenite nu acopera in intregime creditul atunci sa nu va poata obliga cec-ul sa platiti dvs restul de credit:O
in cazul in care nu doriti sa preluati creditul contractat de catre tatal dvs. , va trebui sa acceptati succesiunea sub beneficu de inventar.
acceptarea sub beneficiu de inventar se face numai in scris, la un notar public. aceasta declaratie va fi insotita de un inventar al bunurilor defunctului , ramase la deschiderea succesiunii.
inventarul se face in termen de 3 luni de la deschiderea succesiunii .
Cine plateste?
ilieviorel
tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)