avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Tata a decedat si are credite la CEC
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Tata a decedat si are credite la CEC

Tata a decedat in data de 19 ianuarie 2010 eu fiind singurul mostenitor si nu stiu cum sa procedez cu creditul deoarece tata si-a facut asigurarea de viata fiind obligat de CEC, iar acum nu stiu care este procedura pentru ca asigurarea sa plateasca creditul deoarece una din conditii este sa fie anuntata firma de asigurari in termen de 48 ore de la deces si eu nu am anuntat deoarece nu am stiut de creditul lui. Mentionez ca tata locuia in judetul Galati iar eu locuiesc in judetul Harghita.
Va rog raspuns urgent. Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:39, 25 Ianuarie 2010
Eu cred ca termenul de 48 de ore este pentru ca cei de la asigurari sa poata cerceta la randul lor cazul si nu cum ca ar exista o decadere din drepturi.
Trebuie sa ii anuntati in 48 de ore de cand aflati si sa vada eventual un avocat actele.

avocat Claudiu Lascoschi
sunati la asiban ( grupama actual )
studiati contractul ... nu cred ca este vorba doar de 48ore, nu se poate#-o

acceptati mostenirea doar sub beneficiu de inventar, pt ca mosteniti atat bunurile cat si datoriile, iar in situatia in care bunurile mostenite nu acopera in intregime creditul atunci sa nu va poata obliga cec-ul sa platiti dvs restul de credit:O
in cazul in care nu doriti sa preluati creditul contractat de catre tatal dvs. , va trebui sa acceptati succesiunea sub beneficu de inventar.
acceptarea sub beneficiu de inventar se face numai in scris, la un notar public. aceasta declaratie va fi insotita de un inventar al bunurilor defunctului , ramase la deschiderea succesiunii.
inventarul se face in termen de 3 luni de la deschiderea succesiunii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor? katiakatia katiakatia Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la ... (vezi toată discuția)
Cine plateste? ilieviorel ilieviorel tatal meu a decedat acum 2 luni. avind 3 credite de nevoi personale contractate cine plateste bancile avind in vedere ca in momentul decesului el nu avea ... (vezi toată discuția)
O mare dilema!! datorii... mostenite aur ionut aur ionut buna ziua.am si eu o problema care ma framanta de ceva timp.tatal meu a murit de acum 2 luni jumate respectiv 19.08.2010.cauza decesului fiind inecul.sau facut ... (vezi toată discuția)