avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura plătită dar neinregistrata în contabilitate.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura plătită dar neinregistrata în contabilitate.

Buna ziua,
Factura platita dar neinregistrata in contabilitate.
Am o firma neplatitoare de TVA si as dori sa fac cumparaturi de la alta firma platitoare de TVA, factura sa o platesc din buzunarul propriu iar aceea factura sa nu o inregistrez in contabilitate. Se poate ? Respectiva firma vinde doar persoanelor juridice nu si celor fizice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adrianseabee , utilizator 15:53, 23 Octombrie 2023
Daca sunteti firma neplatitoare de tva nu inseamna ca nu puteti cumpara cu tva , puteti sa o înregistrați in contabilitate.
Stiu dar as vrea sa nu inregistrez factura, ceea ce cumpar n-are nicio legatura cu domeniul de activitate a firmei pe care o detin. Nu vreau sa deduc factura din cheltuieli.
Dacă factura v-a emis-o pe firmă trebuie înregistrată în contabilitate. Dacă e pe persoană fizică nu se înregistrează.
Ok, am inteles. Multumesc de raspuns. Firma respectiva nu vinde decat persoanelor juridice nu si celor fizice.
Buna, pai si daca altcineva a folosit CUI iul firmei de pe net si a generat singur factura pe numele firmei mele ce fac?

Dau caz concret :cumpar de la Mathaus din bani proprii produsul X, dau CUI de pe firma Y si generez eu factura Z. Firma Y nu este a mea. Este obligata firma Y sa treaca in contabilitate factura Z? Multumesc

steffanel a scris:

Ok, am inteles. Multumesc de raspuns. Firma respectiva nu vinde decat persoanelor juridice nu si celor fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparaturi pe firma! AlexandruMat AlexandruMat Buna ziua tuturor.Vin si eu cu o intrebare pe care nu am gasit-o pe forum.Mi-am infintat un SRL,[b]microinteprindere[/b] ,neplatitor de TVA,,astept sa-mi iasa ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)
Emitere factura tva srl dragobb dragobb Va salut! Am o firma de tip SRL care de la 1.02.2015 s-a scos de la plata TVA. dorec sa vand un automobil catre o alta persoana juridica platitoare de TVA. ... (vezi toată discuția)