avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... In legătură cu legea 142/2022.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

In legătură cu legea 142/2022.

Bună ziua! In legătură cu legea 142/2022, se aplica si pentru persoanele ce investesc prin platforma trading212?
Daca de exemplu vând niste actiuni, dar nu scot, nu ma folosesc de profit, ci il reinvestesc, trebuie declarată această acțiune și platit impozit?
Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:32, 27 Februarie 2023
Când va vindeți acțiunile, înseamnă că ați marcat câștigul și deci trebuie completata declaratia unica, chiar dacă banii raman în continuare acolo, în cont la broker sau cumpărați alte acțiuni.
Când va vindeți acțiunile, înseamnă că ați marcat câștigul și deci trebuie completata declaratia unica conform fisei contului primita de la broker, chiar dacă banii raman în continuare acolo, în cont la broker sau cumpărați alte acțiuni.
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Si aceasta declaratie unica pana cand trebuie intocmita?
Pentru anul 2022 (adica pentru castigul/pierderea realizate in 2022), declaratia unica trebuie completata și depusa prin contul deschis de dumneavoastră pe spațiul privat virtual, pana la 25 mai 2023.
Dacă nu aveți cont, mergeți la ghișeu la cei de la finanțe și va ajuta ei sa-l înregistrați.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe venit din investitii la bursa si cryptomonede MariusDanPopa MariusDanPopa Declaratia Unica 212: Sa spunem ca am obtinut venituri, ca persoana fizica, din investitiile la bursa in Romania: 100000 RON. Din venitul obtinut insa am ... (vezi toată discuția)
Contributiile pentru venituri obtinute din bursa. Zenith667 Zenith667 Buna ziua. Am cateva intrebari legate de contributiile pentru venituri obtinute din bursa. 1. Daca, prin platforma broker-ului, am cumparat de-a lungul ... (vezi toată discuția)
Venituri din vanzare actiuni iacob.interstar iacob.interstar Daca o persoana fizica a obtinut venituri din vanzarea de actiuni,ce taxe trebuie platite si ce declaratie trebuie depusa? Multumesc anticipat, (vezi toată discuția)