avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG-ul ține un eveniment unde se servește mâncare.
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG-ul ține un eveniment unde se servește mâncare.

Dacă ONG-ul ține un eveniment unde se servește mâncare ,dar care e pregătit de membri ong ului,,se poarte servi oamenilor? Care este calea legală de a servi mâncare?
Ultima modificare: Duminică, 26 Februarie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:17, 9 Martie 2023
De acord ca multe norme sunt exagerate, ca se aplica la fel si cand nu ar fi cazul, ca e un formalism excesiv si multa lipsa de proportionalitate intre obligatii / restrictii impuse si obiectivele care se doresc a fi atinse...... dar nu vorbeam de cum ar trebui sa fie legislatia, ci cum este ea acum.....

Cik22 a scris:

Formularea autorului lasa loc de interpretare. Nu zice cui anume servesc produsele, doar generic: oamenilor. Pe de alta parte daca am lua in considerare ca la eveniment pot participa rude prieteni, ca invitati, ei nefacand parte din componenta ONG-ului respectiv..ce fac cu astia, le pun botnitza? Problema e alta si voiam sa o subliniez, ca se exagereaza din plin in multe domenii vis-a-vis de "protectii" inchipuite. Si altadata au trait oameni si nu intodeauna au fost bagati sub globuri de sticla cum e in ziua de azi (si efectul e invers din pacate). Da nu ma mira pentru ca (daca imi e permis sa dau un exemplu) o ambulanta alearga si poate priva de servicii de urgenta un caz grav,, care cu adevarat are nevoie de ajutorul si interventia medicilor, dar e ocupata ca sa rezolve un "atac de panica"..adica sa o bata asistenta de pe salvare pe manutza pe doamna "atacata de panica" sa se linisteasca., "sa nu faca buba"
.... Despre cam astea vorbim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong poate organiza evenimente de strângere de fonduri pentru susținerea activităților ulterioare ale asociației? Pro-Ghioroc Pro-Ghioroc Bună ziua, avem înființat un ONG și as dori să întreb care este baza legală de organizare al unui eveniment?Noi facem meniurile pentru care oamenii ... (vezi toată discuția)