avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara. Am divorțat la notar,acolo stabilandu-se ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara. Am divorțat la notar,acolo stabilandu-se pensie ...

Buna seara.
Am divorțat la notar,acolo stabilandu-se pensie alimentara de 1000 lei ,au trecut 3 luni .nici măcar 1 leu,el îmi oprește și bani la fata de handicap spunandu-mi că are bancă la mașină de platit care a luat-o când era cu mine desi i-am zis da mi-o de-a mie și plătesc eu rata mai departe dar să îmi de-a pensia (refuzandu-ma normal)și că le-a platit la copii tabăra la scoala pt la vară .acum mi-a făcut reclamație la protecția copilului și le-a zis copiilor sa minta că eu ii bat și mă port urat cu ei altfel el ajunge foarte rău . mi-a spus că divorțul la notar este amiabil și că nu este obligat să îmi de-a pensie alimentara pt copii . Sa merg mai departe sau are dreptate.multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:37, 27 Februarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la executor pt pensie si in instanta sa cereti sa fie obligat sa va dea indemnizația de handicap si tot in instanta faceti partajul la masina. S ai se atribuie lui impreuna cu creditul, citati si banca.
Incercati sa mutati dosarul de handicap pe numele dvs
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Binenteles ca nu are dreptate si ca ai dvs copii nu traiesc cu aer. Obligatiile ca tata ii sunt stabilite prin lege, indiferent de ceea ce are el impresia, pacalelile nu tin, ba chiar vorbim de infractiune, dar va trebui sa actionati.

Adresati va unui executor in primul rand pentru plata pensiei retroactiv si vedeti ce demersuri aveti de facut pentru indemnizatia de handicap, caci atata timp cat din acordul notarial rezulta desfacerea casatoriei si faptul ca minorii sunt la dvs, e clar ca el incaseaza abuziv acea pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt in divort cu sotul meu si am o intrebare referitoare ... Ioana_79 Ioana_79 Buna seara. Sunt in divort cu sotul meu si am o intrebare referitoare la pensia alimentara pe care nimeni nu a reusit sa mi-o explice. Datele sunt urmatorele: ... (vezi toată discuția)
Locuinta cu chirie anl si rata la credit cui revin la divort? Maria_Enache Maria_Enache Buna ziua. La multi ani si la cat multe procese castigate in noul an! Sunt in divort cu sotul meu, am cerut incredintarea celor 2 minori, pensie ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara divort Mama26 Mama26 Buna ziua. In urma unui divort pe cale amiabila la notar, cu doi copii minori cu domiciliul la mama, sotul a stabilit cat este dispus sa ofere copiior pensia. ... (vezi toată discuția)