Bună ziua, as avea 2 nelămuriri legate de continuitatea în munca. Menționez ca voi avea o perioada de circa 3 săptămâni libere între 2 joburi (ultima zi la actualul loc de munca va fi la sfârșitul lui martie, prima la noul loc de munca după jumătatea lui aprilie).
1. Ma afectează aceasta perioada de discontinuitate cumva la pensie? Dacă da, care sunt efectele? Pot cumpăra cele 3 săptămâni ca să nu apară ca perioada în care nu am cotizat pt pensie?
2. Voi rămâne neasigurat medical în cele 3 săptămâni sau exista o "perioada de grație" după încetarea muncii în care sa fiu asigurat în continuare? Citisem pe undeva pe net ca 3 luni după încetarea contractului ramai asigurat, dar nu am încredere pt ca era un blog obișnuit.
Va mulțumesc!
1. perioada in cauza nu va constitui vechime in munca.. Daca va afecteaza sau nu, nu avem de unde sa stim exact. Puteti i incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii pentru cele 3 saptamani.
2. Este corect ce ati citit , 3 luni după încetarea contractului ramaneti asigurat in sistemul de sanatate publica.
1. perioada in cauza nu va constitui vechime in munca.. Daca va afecteaza sau nu, nu avem de unde sa stim exact. Puteti i incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii pentru cele 3 saptamani.
2. Este corect ce ati citit , 3 luni după încetarea contractului ramaneti asigurat in sistemul de sanatate publica.
Art.55(b)
papyan
buna ziua, sunt din Bucuresti sector 6, 39 ani si am vechime in munca de 19 ani. Din septembrie 2007 am fost angajat la un hipermarket in baza art [b]21(1)[/b] ... (vezi toată discuția)