avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 355 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociație de proprietari .Va spuneam zilele trecute ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociație de proprietari .Va spuneam zilele trecute că administratorul blocului calculeaza ...

Va spuneam zilele trecute că administratorul blocului calculeaza 10% din SU al apartamentului pt calculul energiei termice lunare chiar daca nu suntem beneficiari ai sistemului centralizat de termoficare ,prin apartamentele noastre netrecand nici o țeavă de caldura.,motivând că acel 10% reprezintă încălzirea spațiilor comune ,dar spatii comune incalzite nu exista .Am făcut sesizare scrisa către Președintele asociatiei dar inca nu am primit nici un raspuns. O să ne adresam și primăriei în curând. Dar dacă primăria nu ne da dreptate ce am putea face ,va rog?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 10:01, 27 Februarie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Articolul 29
(3) Orice persoană sau orice proprietar care se consideră vătămată/vătămat într-un drept al său din cauza neîndeplinirii sau îndeplinirii defectuoase a atribuțiilor de către președinte, membri ai comitetului executiv, cenzor/comisia de cenzori sau de către administrator se poate adresa în scris compartimentelor prevăzute la art. 10 sau, după caz, instanțelor judecătorești.
[ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa stiti (asociatia trebuie sa va informeze) ca conductele din subsolul blocului - cele care pleaca de dupa gigacalorimetru, dac nu sunt izolate bine, pierd caldura. Acestea plus altele, care ajung pana la vasul de expansie (de obicei, ultimul nivel) - de fapt pana unde exista circulatie de agent termic, reprezinta spatiul comun.
Acum, depinde de situatie, ca nu detaliati. Cate apartamente sunt in scara, cate sunt bransate la sistemul centralizat si cate au CT proprie. Mai depinde si amplasamentul in scara a apartamentelor ramase bransate.
Aveti repartitoare de costuri, adica repartizarea costurilor cu incalzirea se face printr-o firma?
Acum ar trebui sa va intreb cum/cine/cand a hotarat ca celor deconectati de la sistemul centralizat, sa li se repartizeze costuri cu incalzirea locuintelor in valoare de 10% ?
Retineti ca Legea nr. 196/2018, Sectiunea a 2-a, Cheltuielile as, de proprietari, art. 75, prevede:
(4) Niciun proprietar din condominiu nu este exceptat de la obligaţia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună.

La dvs. se pune problema de ce 10%, de ce nu , mai putin, de ce nu mai mult? Cine a masurat, cum... si cum s-a hotarat.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai trebuie platita caldura la comun dupa debransare? alina_25 alina_25 O cunostiinta are centrala de apartament in un bloc de 20 apartamente in care 10 apartamente au centrala iar celalalte 10 nu au sunt respectiv ... (vezi toată discuția)
Debransare caldura insomniak74 insomniak74 Sunt debransat de la caldura centralizata de mai multi ani si am surse proprii de incalzire. NU AM SEMNAT NICIUN CONTRACT CU ... (vezi toată discuția)
Care sunt efectele debranșării sptiilor comune de la termoficare? ... aplucic aplucic Care sunt efectele debranșării sptiilor comune de la termoficare? Părerile despre posibilele efecte sunt că se creează un disconfort general generat de ... (vezi toată discuția)