avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit pamant la vanzare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit pamant la vanzare

Salut, un prieten a cumparat un pamant acu un an si l-a trecut pe mine (adica el a platit, eu sunt in acte) si vrea sa-l vanda, o sa ma trezesc eu cu ceva impozite etc?

Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 11:11, 22 Februarie 2010
Daca tranzactiile s-au perfectat la notar, prin inscris autentic, odata cu semnarea actelor, se retin si sa platesc toate aceste taxe direct de catre notar.
Daca valoarea de tranzactionare a acelui teren depaseste 35.000 euro si daca terenul este intravilan construibil liber de constructii atunci veti datora 19% TVA pentru tranzactia respectiva!
Este specificat clar in Codul Fiscal si in Codul de Procedura Fiscala~! TVA-ul pentru tranzactiile imobiliare la persoane fizice! Cititi legea!
Succes!
:offtopic:Preventiv , pentru a nu avea surprize , cereti-i prietenului sa faca cu dvs un contract prin care se obliga sa plateasca acest TVA in cazul in care veti fi chemat la ANAF pentru a face plata!
nu depaseste 35000 euro. dar pe banii primiti 6000RON (care bineinteles ca nu i-am primit ca nu era pamantul meu). bani aceea nu tb declarati ca venit si platit impozit pe ei?

toate tranzactiile au fost facute la notar. (partea proasta e ca nu am actele pt ca nu m-a interesat ce si cum)


inca o intrebare asta am facut acu ceva vreme si acu ma recontactat si mi-a spus ca nu a fost declarat la cartea funciara, sau ceva de gen si ca mai are nevoie de mine sa mai vin sa semnez niste acte ca din zisele lui tot eu sunt proprietar. e posibil asa ceva? sa nu ma trezesc ca am vandut pamantul de 2 ori sau ce mai stiu eu? ce smecheri se mai pot face + ca i-am zis sa-mi faca ceva procura ca respectivul nu are drept la "banii" acu nu stiu cata vreme (adica aia pe care eu nu i-am vazut).

help!!!
Daca sunteti proprietar in acte, adresati-va notarului care a incheiat actele si cereti-i o copie legalizata dupa ele. Apoi mergeti la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara din zona in care se afla terenul si cereti un Extras de carte funciara pentru informare - dureaza doua zile lucratoare pana il obtineti - si astfel veti cunoaste situatia reala a terenului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt. tranzactii imobiliare claudia_iulia claudia_iulia Buna seara! Ma puteti lamuri in legatura cu plata TVA pentru tranzactiile imobiliare? Matusa mea, pensionara, vinde un teren pe care il are de mai mult de 3 ... (vezi toată discuția)
Regim vanzare teren lotizat TheodorM TheodorM Buna ziua! Detin un teren intravilan de 2500mp achizitionat in anul 2001, in ideea construirii unei case personale cand mi-as fi permis. In 2018, m-am hotarat ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau nu maris331 maris331 -un teren intravilan agricol cu intredictie temporara de construire pana la elaborarea si aprobarea unei documentatii PUZ este construibil sau nu?la vanzare ... (vezi toată discuția)