avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... dezmembrare apartament din casa
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

dezmembrare apartament din casa

As dori sa fac dezmembrarea apartamentului dintr-o casa. Initial erau doua apartamente si s-a facut una, dar cu modificari si recompartimentari. Nu se poate reface situatia initiala. Fiind casa cu trei nivele, as dori sa stiu daca am nevoie de acceptul vecinilor de la parter si etajul doi sau numai a celor de la etajul unu.
Ce conditii minime de suprafata sau dotari trebuie sa aiba fiecare ca sa respecte conditiile pentru a fi aprobata. Suprafata este 135 mp si as putea usor sa fac un apartament cu 2 cam, bucatarie, baie si una cu 1 cam, bucatarie si WC serviciu. Nu stiu daca este obligatoriu baia ?
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 22:37, 24 Ianuarie 2010
buna ziua,
nu va trebuie acordul vecinilor! Daca am inteles bine: aveti un apartament, sunteti proprietar, puteti sa "faceti" fiecare camera "un apartament" . Pentru asta trebuie ca un autorizat cadastru sa intocmeasca o documentatie de apartamentare si dvs sa faceti la notar o declaratie ca vreti acea apartamentare. urmand sa fiti inscris in CF cu 3-4 apartamente de o camera(de exemplu) si apoi facand aceasta "publicitate imobiliara" le puteti tranzactiona.
Aaaaa, Ati facut modificari in apartament ? Atunci daca aveti autorizatie de construire este ok.
Aaaa, vreti doua iesiri in spatiul comun.... adica sa modificati acest spatiu comun (chiar si cu o usa) atunci ajungeti la lg cu asociatiile de proprietari si sper sa va raspunda un jurist la asta...
Buna ziua,

Uzerul @seth se pripeste cu raspunsul.

Eventuala dezmembrare a apartamentului este posibila NUMAI daca fiecare unitate locativa rezultata din dezmembrare raspunde conditiilor minimale prevazute in Legea locuintei nr.114/1996 si Anexa ei.

Vezi: www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stima,
oops, :( dar din pv al cadastrului o documentatie de apartamentare e egala cu una de parcelare... unde se loveste "omu" de legea mai sus mentionata? ( daca il puteti ajuta ) ca eu ma retrag pentru studiu:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare apartament Tiberiu/2 Tiberiu/2 S-a discutat pe acest forum despre \"dezmembrare apartament\". Ce inseamna asta, ce acte sint necesare si ce pasi implica? (vezi toată discuția)
Achizitionare imobil cu cf de pod valentinv valentinv Buna ziua, As dori sa achizitionez un imobil situat la podul inalt al unui bloc de apartamente. Sunt 2 lucruri care ma framanta: 1. acest bloc are ... (vezi toată discuția)
Reclamatie firma constructii AndreiBlaucean AndreiBlaucean Buna ziua! De curand am achizitionat un apartament in Bucuresti. De la inceput am stabilit ca voi dori anumite modificari fata de planurile initiale ale ... (vezi toată discuția)