avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Strabunica mi-a dat acum 4 ani un imobil prin donatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Strabunica mi-a dat acum 4 ani un imobil prin donatie cu uzufruct ...

Strabunica mi-a dat acum 4 ani un imobil prin donatie cu uzufruct viager, ea mai are 3 copii. Bunica a decedat acum unul din copii vrea parte din moștenire. Cum fac sa ii dau partea de mostenire?
Am fost la 4 notari și mi-au spus ca trebuie sa se facă succesiunea. Succesiunea pe ce? La notarul unde am făcut actul de donatie mi s-a spus ca nu trebuie sa se facă nimic ca sunt proprietar.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:51, 1 Martie 2023
Buna seara,
Atata timp cat imobilul v-a fost donat prin notar, sunteti proprietar si nu aveti ce succesiune sa faceti
Cel nemultumit poate sa va cheme in judecata dar are sanse ZERO!
Pana la urma cine a murit, bunica sau strabunica? A murit ruda care v-a donat sau alta?
Cea care a donat

gi-jane2 a scris:

Pana la urma cine a murit, bunica sau strabunica? A murit ruda care v-a donat sau alta?

creati confuzie cand ziceti ca strabunica a donat si bunica a burit, "bunica" fiind fiica a "strabunicii"
in plus, ati mai postat si in mai aceeai treaba si v-am raspuns atunci.
copilul nu are decat sa va dea in judecata sa atace actul de donatie pt ca sau daca ii incalca rezerva succesorala. O poate face doar in termen de 3 ani de la deces
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2023
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare act notarial!?!? laura_lupu2002 laura_lupu2002 Buna seara Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui) Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)
3 succesiuni , un mostenitor adinarusu adinarusu buna ziua! Mama mea este unica mostenitoare a bunicii si parintilor acesteia (strabunicii). Intai a murit strabunicul, apoi bunica, si acum si ... (vezi toată discuția)