avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dobandirea dreptului de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dobandirea dreptului de proprietate

Buna seara! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns.
In anul 1951 socrul meu a construit o casa pe un teren primit cadou de la tatal lui, insa fara acte (TOP parcela 238).
In anul 1974 batranul (tatal socrului) a facut un contract de donatie pentru casa parinteasca (TOP parcela 236) pe numele celor doi frati al socrului meu, dar din greseala au trecut in contract parcela pe care socrul meu a construit casa (TOp 238). Acum, dupa 50 ani am aflat, ca posesorii casei socrului in cartea funciara sunt cei doi frati ai lui.
Va rog sa ma-mi spuneti cum se poate remedia aceasta greseala?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: vmarta , utilizator 13:24, 2 Martie 2023
Pentru terenul primit fără acte este nevoie de o acțiune în uzucapiune. În al doilea rând, va fi nevoie de o acțiune în rectificarea Cărții funciare.
Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am nevoie de sfatul dumneavoastră în legătură ... vmarta vmarta Bună ziua! Am nevoie de sfatul dumneavoastră în legătură cu o moștenire. Părinții mei au construit o casă în anul 1951 pe un teren pe care tatăl ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 ani mcrucita mcrucita Tata ar vrea sa deschida o ACTIUNE IN REVENDICARE prin care sa dobandeasca proprietatea asupra terenului de sub casa, a curtii si gradinii aferente invocand ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea de 30 de ani rasvan20 rasvan20 Tatal meu a cumparat cu chitanta de mana in 1974 un teren in suprafata de 70 mp de la unul dintre cei doi proprietari ai terenului in suprafata de 190 mp. S-a ... (vezi toată discuția)