avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Reînnoire C.I.
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Reînnoire C.I.

Bună seara,
Eu am buletinul expirat și trebuie să îl reînnoiesc. Aș dori să știu dacă pot merge singură, dat fiind că propietarul locuinței este tatăl meu, sau trebuie să fie prezent la depunerea actelor (mă refer la aceea declarație de luare în spațiu). Și în cazul în care nu ar putea fi prezent ce se poate face.
Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2023
AlecsandraW, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 16:45, 2 Martie 2023
Declaratia de luare in spatiu, reprezinta un act notarial prin care o persoana, numita gazduitor, isi da acordul cu privire la luarea in spatiul sau locativ/proprietate a unei alte persoane.
[ link extern ]
Este obligatoriu ca proprietarul spatiului sa fie prezent la depunere. Daca nu se poate prezenta poate da o declaratie notariala sau la reprezentantele Romaniei in strainatate (ambasada, consulat), daca nu se afla in tara. Daca este nedeplasabil din motive de sanatate, in baza unei dovezi de la medic se va deplasa politistul de proximitate acasa pentru a-i lua consimtamantul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot depune acte reinnoire c.i. fara proprietar prezent fizic? mlcmlc mlcmlc Salutare, C.I.-ul imi expira in curand iar domiciliul este intr-un imobil al carui proprietar este parintele meu. Pentru reinnoirea cartii de identitate ... (vezi toată discuția)
Buletin aureliaurelia aureliaurelia Buna ziua, Daca in contractul casei este trecut doar sotul si casa este dobandita in timpul casatoriei se poate schimba buletinul fara semnatura ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu locativ. este necesara o adeverinta notariala ... Bulmat Bulmat Luare in spatiu locativ. Este necesara o adeverinta notariala pentru a lua în spațiul locativ o persoană? Dacă propietar este doar unul dintre soți, este ... (vezi toată discuția)