avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare in timpul partajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare in timpul partajului

Buna ziua, Am si eu o problema zic delicata. In anul 2008 am cumparat impreuna cu un prieten un teren de 14,200 MP de la un proprietar, Eu am achitat prietenului meu pentru 3000 de Mp (atat i-mi trebuia) iar restul de 11000 el.actele s-au facut pe numele lui urmand sa-l dezmembram noi.si sa ne luam fiecare parcela. Au trecut ceva ani iar el este acum in partaj judiciar cu sotia . El este de acord oricand sa facem acte de vanzare, si intr-un final a fost de acord si ea sa mergem sa facem actele. Un notar a zis ca se poate face actele daca semneaza amandoi dar inainte sa faca cadastrul nou si dezmembrare. Cadastru este din 2006 (vechi) Am adus pe cineva sa faca cadastru nou(actualizare) si dezmebrarea de 3000 mp si omul a fost cinstit si a zis ca ai dau banii degeaba sa fac dezmembrarea ca oricum va face un cadastru nou si dezmembrare la partaj dupa evaluare. Evaluatorul va veni pe pe 4 mai. Ce ma sfatuiti in acesc caz ? Se poate face act de vanzare,promisiune etc. in tipmul partajului judiciar? Dupa incheierea partajului poate se razgandesc si raman cu...... Multumesc frumos !

Alte discuții în legătură

Acte la vanzare teren - urgent Buna ziua, Vreau sa cumpar o parcela de 1000 mp dintr-un teren mai mare (12000 mp). Este vorba de un teren intravilan, pentru constructie. Ce acte trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare seti seti Acum 8 ani am vandut un teren de 1000 mp, alaturat de parcela mea, la o alta persoana. Terenul meu cat si cel vandut fac parte dintr-un teren mai mare si care ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)