avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... In legatura cu art.297 si 298 din codul penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

In legatura cu art.297 si 298 din codul penal

In legatura cu art.297 si 298 din codul penal as avea o intrebare. Este vorba despre un functionar public de la primarie mai precis sefa serviciului taxe si impozite care in urma faptului ca in urma cu 5 ani am faut o cerere pentru calcularea corecta a suprafetei impozabile deoarece au fost gasite in urma efectuarii cadastrului diferente si ar fi trebuit sa platesc un impozit mai mare a infiintat inca un rol fiscal pe numele tatalui meu si a surorilor mele si le-a trimis si acestora decizie de impunere pe proprietatea mea desi acestia nu au nici un act de proprietate pe locunta mea. Crezand ca e o greseala am sesizat pintr-o contestatie si am cerut sa fie anulat acel rol care nu are nici un temei legal dar in loc sa anuleze rolul si sa-mi calculeze mie impozitul corect dumneaei a mai diminuat din suprafetele impozabile sustinand ca tatal si surorile mele sunt proprietari pe casa scarilor pentru ca cel care a facut cadastru a facut o eroare si a trecut casa scarilor ca si cota indiviza ceea ce este evident ca nu poate fi datorita faptului ca nu are nimic in comun cu apartamentul de la parter acesta avand intrare separata si in plus casa scarilor fiind mentionata clar in contractul meu de vanzare cumparare. Tatal meu si surorile mele au intentat proces pentru anularea aestei decizii si acestui rol dar doamna sustne in continuare ca ei sunt proprietari si trimite in continuare decizii de impunere. In final anul trecut in decembrie a mai trimis o decizie de impunere pe numele meu de data aceasta calculata eronat fara cei 26 mp care reprezinta casa scarilor dar cu penalitati si majorari in valoare de 750 de lei. Am facut contestatie dupa ce am luat la cunostinta despre aceasta decizie care nu mi-a fost trimisa mie ci tatalui meu un om bolnav in varsta de 92 de ani care este purtat prin instante de aceasta doamna dar doamna refuza sa raspunda la contestatia mea in care cer sa-mi fie anulate penalitatile deoarece eu am cerut constant timp de 5 ani sa-mi fie calculat impozitul corect si am platit la timp impozitul asa cum a fost in deciziile primite. Va rog sa imi spuneti si mie cum pot sa rezolv aceasta situatie pentru ca noi am ajuns la capatul puterilor, suntem oameni in varsta cu pensii mici si nu avem psibilitate a ne luptam prin instante cu aceasta functionara care crede ca fiind in aceasta functie are dreptul sa faca orice si sa ne edepseasca pentru ca indraznim sa contestam deciziile ei.
Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Am avut un titlu executoriu in 2018 emis de primarie cu sume ... nicobereanu nicobereanu Am avut un titlu executoriu in 2018 emis de primarie cu sume datorate din 2015 descoperite de curtea de conturi in 2017 , in urma judecarii deciziei de ... (vezi toată discuția)
Plata contributiilor la cass ahileahile ahileahile Am un PFA din 2007 pe care nu am activitate acu 2 sap am primit o decizie de impunere de la ANAF ca am datorii la casa de sanatate de 4000RON cu penalizari cu ... (vezi toată discuția)
In anul 2016 am platit tot impozitul pe teren si cladiri nicobereanu nicobereanu In anul 2016 am platit tot impozitul pe teren si cladiri exact cum au calculat cei de la primarie. In urma controlului curtii de conturi in 2017 au ... (vezi toată discuția)