avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul rezerva succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul rezerva succesorala

Buna ziua,

A murit bunica mea (mama tatalui) si a murit si tatal meu la scurt timp fara sa fi fost facut procesul de succesiune dupa bunurile lui bunica.
Tatal meu a avut o garsoniera pe care printr-un testament unde a recunoscut partea mea de rezerva succesorala.

Intrebarea mea este:

Pentru calculul rezervei succesorale vor fi luate in considerare si bunurile lui bunica mea ( pentru care inca nu s-a facut procesul de succesiune) sau doar pentru acele bunuri pe care detinea tatal meu in momentul decesului?

Multumesc mult in avans

Ultima modificare: Joi, 2 Martie 2023
georgescuev, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgescuev , utilizator 20:25, 27 Februarie 2024
Mai intai va trebui facuta succesiunea dupa bunica ptr ca bunurile acesteia sa se imparta la succesori (implicit tatalui dv) si apoi se va dezbate succesiunea dupa acesta din urma, masa succesorara incluzand si bunurile mostenite dupa mama sa /respectiva bunica dv.
Buna ziua,
Dupa ce se face succesiunea de pe urma bunicii, cota din masa succesorala a bunicii intra, legal,in masa succesorală a tatalui.
La dezbaterea succesiunii de pe urma tatei, se va tine seama de testament in modul cum a fost conceput.
Legatar universal sau legatar doar pentru un lucru bine definit.
Tatal meu a avut o garsoniera pe care printr-un testament unde a recunoscut partea mea de rezerva succesorala.

pana la urma ce a lasat tatal dvs prin testament, garsoniare sau tot ce avea ?
Buna ziua, ca un feedback. s-a facut succesiunea din partea tatalui, si am primit 50% din garsoniera ( rezerva succesorala) si 100% din autovehicul ( care nu era in testament). Succesiunea din partea bunicii nu s-a facut inca, voi face acuma. Nu va afecta succesiunea dupa tatal meu, acela este incheiat definitiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire de la bunic la nepoti dodo2009 dodo2009 Buna ziua, As dori si eu cateva lamuriri intr-o problema de mostenire si de aceea va voi prezenta pe scurt situatia. In 2007 a murit bunicul nostru din partea ... (vezi toată discuția)
Legatarul universal Radu Paul Radu Paul Bunica mea a fost numita legatar universal prin testamentul facut de mama ei care a murit . In acest testament se specifica faptul ca exista 3 descendenti , si ... (vezi toată discuția)
Testament autentic Georgyana22 Georgyana22 Testament autentic Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii ... (vezi toată discuția)